Hrvatska
Zadrani domaćini u prvih pet kola Lige za prvaka, a onda ih čeka pakao

Zadrani domaćini u prvih pet kola Lige za prvaka, a onda ih čeka pakao

Autor: Z.D. Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Tako je ispalo

Nema stanke za košarkaše Zadra – nakon utakmice u petak protiv Igokee m:tel u AdmiralBet ABA ligi, nedjeljne protiv Šibenke u HT Premijer ligi, a uoči važne gostujuće utakmice u petak kod MZT Skopje Aerodroma, sutra na Višnjik stiže Cedevita Junior, jedna od četiri momčadi koje su se ove godine izdvojile na vrhu prvenstva, s ambicijom da ga na kraju i osvoje.

– Čeka nas zahtjevna utakmica protiv momčadi koja je popunjena na svim pozicijama s dvojicom ili više kvalitetnih igrača. Imamo gust raspored s četiri utakmice u sedam dana, ali ni protiv koga se ne može kalkulirati i odmarati, pa tako ni protiv Cedevite Junior. Očekujem borbenu utakmicu, trebamo biti fokusirani i koncentrirani svih 40 minuta, kaže košarkaš Zadra Luka Božić.

Cedevita Junior u Ligu za prvaka ušla je s istim omjerom kao Zadar, Split i Cibona te se nada  opterećenost ovih momčadi regionalnom ligom iskoristiti za dobru poziciju pred doigravanje. Neće ovog puta ni oni stići odmorni, jer su sinoć igrali tešku utakmicu s produžetkom protiv Cibone.

Najbolji igrač Zadra ove sezone veća se nakon lakše ozljede zgloba. Trener Danijel Jusup maksimalno ga je koristio protiv Igokee, a protiv Šibenika ga je uspio odmoriti. Bilo bi dobro kada bi i protiv Zagrepčana neki mogli čuvati snagu za Makedonce…

– Nisam još na 100 posto, ali zglob je svakim danom sve bolje. Očekujem borbu na svim poljima do kraja sezone, kao i do sada davat ću svoj svoj maksimum pa kako Bog odluči, poručuje Božić.

Utakmica protiv Cedevite Junior igra se sutra (srijeda) s početkom u 18 sati u Dvorani Krešimira Ćosića uz prijenos na HKS TV-u.

Zadar tako treću utakmicu Lige za prvaka igra kod kuće, a priča dobiva nastavak i u sljedeća dva kola. Naime, prema rasporedu Zadra je trebao u drugom kolu gostovati kod Šibenke, a u četvrtom kod Cibone, no datumi kada su se te utakmice našle na rasporedu odavno ranije su u kalendaru dvorane Višnjik bili popunjeni. Tako je došlo do zamjene domaćinstva pa će 4.4. u 4. kolu u Krešinom domu gostovati Cibona, a potom prema redovnom rasporedu i Furnir. Zadrane zato u drugom dijelu Lige za prvaka čeka pet gostovanja. Vjerojatno nikad do sada zabilježen slučaj, a teško da će se ikada i ponoviti.