Hrvatska
Zadrani imaju razloga za zadovoljstvo - pobjeda, dobre igre mladih igrača i pozivi u reprezentaciju

Zadrani imaju razloga za zadovoljstvo - pobjeda, dobre igre mladih igrača i pozivi u reprezentaciju

Autor: Paulo Sarić

A konačno su uhvatili i malo vremena za odmor i treninge pred derbi s Cibonom…

Utakmica protiv Alkara bila je, kako je rekao i sam trener Ante Nazor, dobra priprema u mini-ciklusu pred dvoboj s Cibonom. Samo dva dana nakon teško izborene pobjede na Gripama Zadrani su rutinski, s plus 28, svladali Sinjane te se mogu u miru pripremati za revanš s velikim rivalom.

Pritom je posebno zanimljivo da su Dalmatinci do rezultatski najuvjerljivije pobjede sezone stigli uz veliku minutažu mladih igrača. Luka Tomas na parketu je proveo 21, a Jure Planinić nešto više od 22 minute. Valja istaknuti još jedan kuriozitet. Dvojica Zadrovih mladića zajedno su pretrpjeli 15 od 24 prekršaja učinjena na domaćim igračima.

- Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. Ispoštovali smo sve što smo dogovorili. Mi mladi smo dali sve od sebe i napravili ono što je trener od nas i tražio. Okrećemo se Ciboni i dat ćemo sve od sebe da i tamo pobijedimo – rekao je nakon Alkara zadovoljni Planinić koji je Sinjanima zabio 13 koševa uz to uhvativši i osam skokova.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Tomas je, pak, za 21 minutu ubacio osam poena, uhvatio dva skoka i podijelio jednu asistenciju.

- Zadovoljan sam njihovim angažmanom i energijom. Ima tu određenih tehničkih i taktičkih nedostataka, no zato i imamo ove susrete da ih nagradimo i da automatiziraju neke stvari na visokoj razini. Svaka utakmica je bolja nego trening, kako starijim igračima tako i njima – komentirao je svoje mladiće trener Nazor koji je uvjerljivoj pobjedi unatoč pronašao i stvari koje treba popraviti - nastojali smo i pod cijenu greške pretrčati protivnika i tražiti pas igru. To je segment kojim ne možemo biti zadovoljni, a ogleda se u 20 izgubljenih lopti, što uz devet promašenih slobodnih bacanja bode u oči i kazuje da koncentracija nije bila na nivou na kojem bi trebala biti. No, imali smo dvije utakmice u kratkom roku i možda se nismo dovoljno 'rekuperali'. Moramo biti zadovoljni pobjedom i time što smo dali dobre minute mladim igračima koji ne participiraju toliko putno. Mislim da je ova utakmica korak u pravom smjeru.

Nakon odlaska Malcolma Granta priča dana u košarkaškom Zadru su pozivi Luki Božiću i Domagoju Vukoviću u reprezentativni dres za utakmice s Mađarskom i Litvom. Neki bi kazali – povratak otpisanih, znajući da su obojica preskočili posljednje okupljanje nacionalne vrste u rujnu.

Sada je pred njima novo dokazivanje…