Hrvatska
Sedmi sat na Višnjiku. Sinjska geometrija ili Nazorovo pjesništvo?

Sedmi sat na Višnjiku. Sinjska geometrija ili Nazorovo pjesništvo?

Autor: Paulo Sarić

Imaju li Zadrani rješenje za 'sinjski trokut'?

Samo dva dana nakon dalmatinskog derbija u Splitu koji je odlučen doslovno u posljednjim sekundama, pred košarkašima Zadra novi je izazov. Vremena za analizu učinjenog na Gripama i nema previše jer pred vratima je okršaj s drugim dalmatinskim premijerligašem Alkarom, no iz riječi trenera Ante Nazora teško je ne prepoznati nezadovoljstvo košarkom koju su dobar dio susreta igrali njegovi momci. Zadrani čas izgledaju kao respektabilna momčad koja je sposobna 'zapapriti' svima, čak i na razini ABA lige što su zorno pokazali u Beogradu, da bi se drugi moment vratili na izdanja koja su pružali na otvaranju sezone.

- Kao da nismo došli na utakmicu... – osvrnuo se 39-godišnji stručnjak na prekjučerašnji susret nastavivši - …što možemo prikazati i kao mentalni i fizički umor od dvoboja s Megom. Na poluvremenu smo imali jako povoljan rezultat budući da nismo igrali na tragu onoga što možemo. U trećoj smo četvrtini prikazali kako trebamo igrati, da bi se na kraju opet pokazala naša stara boljka da nemamo respekt prema stečenoj prednosti i utakmica je opet došla u zonu kocke što nam je poznato iz zadnja dva ogleda protiv Mege i Krke. Naznačene su nam neke pogreške koje pravilnim radom i treniranjem moramo ispravljati, a na tragu toga jako će nam dobro doći utakmica s Alkarom.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Sinjani su na željeni način otvorili sezonu, s dvije pobjede u prva dva kola, no čim su došla gostovanja momčad Srđana Helbicha povezala je tri poraza, da bi se prošle subote na krilima raspoloženog Joshue Browna koji je bio na asistenciju i skok od trostruko dvocifrenog učinka vratili na pobjednički kolosijek.

- Riječ je o kvalitetnom protivniku koji je imao dobre partije ove godine, posebno na domaćem terenu. Oslonjen je na trokut beka Browna, krila Kanaeta i centra Vučića oko kojih je posložena plejada što mladih i potentnih, što starijih i iskusnih igrača. Alkar na tragu toga pruža dobre partije te igra atraktivno i na veliki broj poena. Susret će nam dobro doći u ovom mikro-ciklusu pred dvoboj s Cibonom da neke vratimo u formu i damo priliku onima koji su manje igrali te samim time nametnemo tempo i ritam koji će biti dostatni da ispravimo nedostatke koje smo vidjeli i u Splitu – rekao je Nazor u najavi večerašnjeg ogleda.

Dodajmo ovome da će policija snimati današnji dvoboj temeljem članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 19 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.