Hrvatska
Zadravec trener, potpisao Cibonin talent, vratio se iskusni Rajič, pred povratkom Perić i Ušić

Zadravec trener, potpisao Cibonin talent, vratio se iskusni Rajič, pred povratkom Perić i Ušić

Autor: Branko Tabak

Velike promjene u Hermesu


Hermes je teškom mukom, ali zasluženo izborio ostanak u HT Premijer ligi. Za novu spremaju velike promjene. Momčad preuzima pedesetogodišnji Gordan Zadravec koji je većinu svoje igračke karijere proveo u KK Zagreb.

Sa slovačkim Pozinokom je osvojio duplu krunu 1999., s Union Olimpijom kup godinu dana kasnije. Dva kupa Bosne i Hercegovine je osvojio kao igŠirokog (2002. i 2003. ), a posljednji trofej u igračkim danima mu je Kup Krešimira Ćosića osvojen u dresu matičnog Zagreba 2008. godine.

Popunjava se i igrački kadar. U redove Hermesa stigao je Dino Bistrović dojučerašnji junior Cibone. Ovaj 19-godišnji momak kao branič ima sklonost odlasku na skok iz drugog plana, iz čega može otvarati brze kontre i polukontre. Gledali smo ga više puta uživo i sigurno je da ima dovoljno znanja za seniorsku košarku, no prije svega bi trebao fizički ojačati da bi mogao odgovoriti na izazove koje će pred njega staviti snažniji i iskusniji protivnici.

S Islanda se u Hrvatsku, točnije u Hermes vratio iskusni 34-godišnjak Julian Rajič. Glavninu svoje karijere proveo je u Hermesu, na njenom početku bio je član KK Jazine, a prošlu je proveo na Islandu.

Vrlo blizu Hermesa su još dva igrača. Prvi je  Bruno Perić koji je prošle sezone nosio dres KK Vrijednosnice Osijek. Bruno je rođen 1994. godine u Zagrebu, visok je 193 cm i igra na poziciji beka. Košarku je počeo igrati u rodnom Zagrebu, gdje je prošao sve mlađe uzraste KK Cedevita. Seniorsku košarku počinje igrati u KK Zagreb, a sezonu 2017/2018 igrao je u KK Hermes Analitica iz koje se preselio u Osijek iz kojeg se, po svemu sudeći, vraća u redove analitičara.

Drugi je 26-godišnji David Ušić koji bi se nakon dvije odlične sezone u Škrljevu trebao vratiti u Hermes.  U karijeri je igrao za Zagreb, Osijek, Goricu i francuski Gravenchon.

Pripreme Hermesa započinju sutra (utorak) kada će biti puno stvari biti konkretnije i jasnije.