Hrvatska
Zadru jedinica, Mršiću isključenje: Carter i Onuaku otpuhali Split

Zadru jedinica, Mršiću isključenje: Carter i Onuaku otpuhali Split

Autor: Sport 023

Ni blizu derbija.

U 32. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra u Jazinama su uvjerljivo pobijedili Split rezultatom 78:58 te tako osigurali prvo mjesto i prednost domaćeg terena u doigravanju za prvaka Hrvatske, javlja portal Sport 023.

Dva kola prije kraja Zadrane više ne mogu dostići ni Splićani, koji imaju tri pobjede manje ni Cibona koja ima dvije pobjede manje i izgubila je oba prethodna prvenstvena susreta od Zadra.

Momčad Veljka Mršića odigrala je vrlo dobru utakmicu, koju je kontrolirala od samoga početka. Gosti ni u jednom trenutku nisu bili u vodstvu, a na poluvrijeme se otišlo s prednošću domaćih od osam poena, 35:27.

Treću četvrtinu Zadar je otvorio serijom 11-0 za bijeg na velikih +19, 46:27 i tu je priči praktički bio kraj. Ipak, unatoč velikoj razlici, povišene tenzije nisu izostale pa je tako u 30. minuti, nakon dvije tehničke pogreške zbog prigovora, isključen Veljko Mršić. Pet minuta prije kraja Zadar je i bez glavnog trenera otišao na najvećih +25, 70:45, što najbolje potvrđuje njegovu dominaciju u ovom susretu.

Najbolji pojedinci u redovima pobjednika bili su "double-double" Amerikanci Chinanu Onuaku sa 17 poena i 12 skokova te Justin Carter sa 16 poena i 10 skokova. Kod Splita, zanimljivo, nije bilo igrača sa dvocifrenim brojem poena. Najefikasniji je bio Luka Babić s osam poena, što će također dobro oslikati u kakvoj se krizi trenutačno nalazi momčad s Gripa. 

Sljedeća tri susreta, sutra u 18 sati u Jazinama protiv Crvene zvezde, u srijedu protiv Cibone u Zagrebu te 2. svibnja kod kuće protiv Hermesa, Zadrani će tako moći odraditi bez rezultatskog pritiska, pripremajući se sa završni čin sezone - doigravanje za prvaka Hrvatske.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore