Hrvatska
Zakuhalo na relaciji Vrijednosnice-Cibona, Velić upozorio: Ako je cilj da netko ovako pobjeđuje...

Zakuhalo na relaciji Vrijednosnice-Cibona, Velić upozorio: Ako je cilj da netko ovako pobjeđuje...

Autor: Branko Tabak

Osječko 'ne' Ciboni nakon Ciboninog 'da' Osijeku.

Usklađivanje termina utakmica pod ingerencijom ABA lige s jedne i HKS-a s druge strane problem je koji bi mogao dovesti do zaoštravanja odnosa među klubovima u HT Premije ligi.

Dok neki članovi HT Premijer lige bez problema izlaze u susret Ciboni, Zadru i Splitu, drugi su tvrd orah. Među njima je i KK Vrijednosnice Osijek.

Do sada su nekoliko puta nategnute termine i dvije utakmice unutar 24 sata zbog Osječana imali Zadrani, ovoga puta u nezgodnom položaju se našla Cibona koja je od 27. do 29. rujna domaćin Superkupa ABA-lige, a istovremeno mora odigrati i susret s Osijekom (nedjelja 29.09.u 12 sati). Naime, moguće je da Cibona isti taj dan zaigra i finale Superkupa ABA lige u večernjem terminu. Stav Osječana nije ostavio ravnodušnim trenera Vukova Ivana velića. 

- Pitaju me ljudi što se događa, 27. rujna igramo Superkup, 29. rujna igramo sa Osijekom. Ja bi bio najsretniji da napravimo presedan u košarci i odigramo 3 utakmice u 24 sata, jer se to teoretski može dogoditi. Da prođemo četvrtfinale, u subotu polufinale, u nedjelju ujutro utakmicu s Osijekom i navečer finale Superkupa. Zbilja ne znam kome to treba i je li to u interesu hrvatske košarke. Pitao sam kolegu iz Osijeka možemo li prebaciti utakmicu za ponedjeljak, 30. rujna i rekao je da ne mogu. Ovo je veliki problem i za ubuduće, jer ako je cilj da netko na ovakav način pobjeđuje Cibonu, Zadar ili Split, onda u redu. Možda nije moje da govorim o tome ali branim svoje dečke i branit ću ih dok god sam ovdje - rekao je Velić.

Nije zgorega ponoviti da su Osječani prošle sezone zbog zauzetosti dvorane tražili pomicanje termina domaćeg susreta s Cibonom, baš na ponedjeljak, i Cibosi su im izašli u susret. Isto tako su naglasili da su se spremni prilagođavati terminima kada su gosti, ali da isto traže i od svojih gostiju. 

Komentirajući za naš portal trokružni sustav i probleme koji on može izazvati ABA-ligašima sportski direktor Vrijednosnica Renato Martinko je rekao: 

- Neka se poštuju termini utakmica domaćina. Kada su ABA-ligaši domaćini mi ćemo se prilagoditi domaćinovom termini, a isto tako red je da se oni prilagode našem kada se utakmice igraju u Osijeku. 

Za Basketball.hr iz Osijeka su nekoliko puta izjavili kako se drže propozicija natjecanja i kalendara kojeg je postavio HKS te da na taj način štite hrvatsku košarku te da bi domaće prvenstvo trebalo biti ispred privatne lige u kojoj, na dvije razine, paricipiraju Cibona, Zadar i Split. 

Nažalost, ovakva borba protiv te i privatne lige dovodi isključivo do previranja unutar granica Lijepe naše. ABA liga ni na koji način ne pati. Zato pate hrvatski klubovi koji u njoj sudjeluju.