Hrvatska
Započela je nova sezona ŠRKL-a - i prvaci i finalisti nastavili gdje su stali

Započela je nova sezona ŠRKL-a - i prvaci i finalisti nastavili gdje su stali

Autor: Saša Ćirić

Novi odnosi snaga, ali i neka nova lica u momčadima.

Čast otvaranja druge sezone Šibenske rekreativne košarkaške lige (ŠRKL) je pripala momčadima Oxforda i novoformirane momčadi 1990. Fizički dominantniji gosti su od prve do posljednje minute dominirali u svakom segmentu igre, te su na kraju slavili s visokih +36 (68-104). Kod domaćina je najefikasniji bio Zlatko Ajduković (15 poena), dok su goste predvodili Domagoj Stojanović (22 poena, 10 skokova, 5 asistencija) i Marko Brajković (20 poena, 7 skokova, 5 asistencija).

Druga utakmica je ponudila dvoboj Kruške i prošlosezonskog prvaka CB Victorije, a gosti su opravdali ulogu favorita. Ipak, otvaranje susreta je pripalo Voćarima, koji su dobrom igrom u obrani sveli Crne na svega 15 poena u prvoj četvrtini. Victoria se do poluvremena konsolidira i na krilima sjajnog Matea Grgurice (29 poena) upisuje prvu pobjedu na svoj konto (59-76). Kod domaćih su najistaknuti pojedinci bili Krešimir Ivić (22 poena, 9 skokova) i Vice Banić (17 poena, 6 asistencija).

U najneizvjesnijem dvoboju kola su svoje snage odmjerili KK River band (bivši Print centar Šibenik) i prošlosezonski finalist Vintage Bar. Domaći su u susret ušli u praktički punom sastavu i s popriličnim motivom, dok su gosti imali velikih problema u vanjskoj liniji, u kojoj je nedostajala važna karika u obliku Tomislava Vučića, dok je Ivan Duvančić na utakmicu došao izravno s puta. River band je predvođen Ivanom Blaćom (25 poena, 11 skokova) i Kristijanom Štrkaljem (20 poena, 9 skokova) u tvrdoj utakmici došao do važne pobjede (78-72). Kod gostiju su Petar Maleš (21 poen, 5 skokova) i Ivan Cukrov (20 poena, 6 skokova) bili praktički jedini raspoloženi igrači.

Posljednji par prvog kola bili su Moderato cantabile (bivši Šibaj) i VUŠ Enigma (bivši VUŠ Public bar). Domaći su u prvoj četvrtini odličnom obranom sveli VUŠ-ovce na svega sedam poena, ali su se i sami mučili u napadu, pa nisu uspjeli izgraditi veću prednost (11-7). Iskusni gosti su se konsolidirali u drugoj četvrtini, pa su spretnom reakcijom Marka Sandrića (16 poena, 11 skokova) u završnim sekundama poluvremena prešli u vodstvo. Kod domaće momčadi je vukao tek mladi Luka Skorić (19 poena, 9 skokova), ali ostatak družine nije to mogao fizički ispratiti, pa su morali potpisati kapitulaciju pred boljim protivnikom (55-72).

U drugom kolu sastaju se:

Subota, 20. listopada

18:00 1990 - Kruška

Nedjelja, 21. listopada

16:00 VUŠ Enigma - Oxford

18:00 Vintage bar - Moderato cantabile

20:00 Victoria - River band