Hrvatska
Zapruđe ide po rezultatski iskorak

Zapruđe ide po rezultatski iskorak

Prva muška liga.

U svoju drugu sezonu u Prvoj ligi košarkaši Zapruđa će krenuti s gotovo identičnim sastavom iz prošle sezone, a trener Nikola Piacun je najnovije pojačanje dobio u vidu dolaska Damira Mijića čije bi iskustvo i kvaliteta trebali biti nova nadogradnja ambicijama kluba.

 ”Ono što je sigurno da spremniji ulazimo u ovu sezonu nego što je to bilo prošle kada smo dobili pozivnicu za ligu. Odradili smo kvalitetan pripremni period i da nema nekih ozljeda igrača zbog kojih bi mogli propustiti susret s Agrodalmom mogao bi reći da su pripreme prošle u idealnim uvjetima. Veselimo se novoj sezoni i novim iskušenjima, a iskustvo koje imamo iz prošle godine će nam dosta pomoći. Liga je kvalitetnija u odnosu na prošlu godinu što će zahtijevati bolji rad i veći broj treninga. Važna činjenica nam je svakako što je veliki broj igrača iz prošle sezone ostao i u novoj što će nam značajno olakšati uigravanje momčadi”..kaže Piacun koji se osvrnuo na velike amplitude koje je radilo Zapruđe prošle sezone.

 ”Nekoliko faktora je utjecalo na to, a jedan je svakako što na mnogim gostovanjima nismo bili kompletni, a veliki su nam problem i termini treninga, te termini utakmica na gostovanjima. Sada smo bolje ekipirani i vjerujem da već na startu možemo pokazati koliko smo dobro radili”.

O rezultatskim ambicijama Piacun nije govorio iako je istaknuo da bi sigurno željeli biti bolji nego prošle sezone, a premijera protiv Agrodalma bi mogla dati smjernice ove momčadi.

 ”Agrodalm je momčad koja sigurno ima najveći broj odrađenih treninga u pripremnom periodu. Puno novih mladih igrača i nekoliko iskusnih koje poznamo. Teško je u ovom trenutku prognozirati nešto više iako mislim ako budemo na našem maksimumu da imamo veliku priliku krenuti pobjedom. Ova startna utakmica će nam biti odličan test”.