Europa i Svijet
Hrvatska
Ženska košarka
Zarazile se još tri djevojke, otkazana utakmica za 7. mjesto, uzorci poslani na analizu

Zarazile se još tri djevojke, otkazana utakmica za 7. mjesto, uzorci poslani na analizu

EP B divizije za igračice do 20 godina


HRVATSKA – VELIKA BRITANIJA – OTKAZANO

Ženska U20 reprezentacija Hrvatske u nedjelju je u Sofiji trebala odigrati utakmicu s Velikom Britanijom u borbi za 7. mjesto na Europskom prvenstvu B divizije.

Nažalost, nakon što su u subotu u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta zbog crijevne zaraze nastupile sa samo šest igračica te poražene od Irske 73:87, u nedjelju stižu vijesti o novim slučajevima zaraze.

‘Još su se tri djevojke zarazile, tako da nećemo odigrati ovu posljednju utakmicu na Europskom prvenstvu. Jednostavno nemamo dovoljan broj igračica za nastup. Cure koje su se prve razboljele se lagano oporavljaju, no ni blizu toga da su spremne za velike fizičke napore. Nažalost, prvenstvo završavamo prilično desetkovani i bolesni. Najvažnije je da se svi sutra zajedno vratimo u Zagreb i da ne bude novih slučajeva zaraze‘, rekla je trenerica Iva Borović Gregov.

Hrvatska reprezentacija nije jedina koja ima problem sa zarazom. Slovačka je još u subotu bila prisiljena otkazati utakmicu.

‘Uzorci nekoliko ekipa su poslani na obradu koja traje 72 sata. Tek tada ćemo znati točan uzrok bolesti’, dodala je Borović Gregov.

Dodajmo kako se Hrvatska u skupini već sastala s Velikom Britanijom te slavila 74:63.

Više vijesti iz ženske košarke pročitajte OVDJE!