Europa i Svijet
Hrvatska
Zdovc: Previše je egoizma u napadu

Zdovc: Previše je egoizma u napadu

Autor: Basketball.hr/KK Cedevita Photo: KK Cedevita Facebook

Jedna utakmica, dva povratka, tri crne rupe...

Novi gostujući poraz doživjeli su košarkaši Cedevite u Eurokupu. Uniks je slavio 78-61. Nakon susreta tijek događanja prokomentirali su trener Jurij Zdovc i igrač Karlo Žganec. 

Jure Zdovc, trener Cedevite: "Mi smo se u ovakvoj utakmici dvaput vraćali,  što je pozitivno, ali nismo imali dovoljno raspoloženih igrača da bi izdržali kad smo se drugi put vratili. Napravili smo neke taktičke varijante, malo preuzimanja, malo niska petorka, ali poslije smo opet pali. Bilo je premalo koncentracije u obrani, a prevelik egoizam u napadu. Svaki napad je završio s jedan na pet, bez pravog tajminga pasa i bez bloka. Kad smo im se malo približili, čak smo i izjednačili. Tamo je baš jedna trica bila zbog pada koncentracije. Za to je možda kriv umor. No, što je, tu je. Imali smo svoju šansu. Neki su bili na nivou, ali puno njih nije bilo."

Karlo Žganec, krilni centar Cedevite: "Mislim da smo imali dvije crne rupe u utakmici, možda čak i tri. Nakon dvije smo se uspjeli vratiti, ali nakon treće se je teško vratiti. Oni su snažna momčad, igraju na visokom nivou i fizički. Mi smo možda malo umorni od svih putovanja, tako da se nismo uspjeli vratiti i treći put. Malo smo pali fizički, napravili neke greške koje nismo smjeli raditi i zasluženo izgubili."

Karlo je danas odigrao odlično.

"Ja u zadnje vrijeme manje igram, ali odigrao sam OK utakmicu i nadam se da ću tako nastaviti i dalje", dodao je Žganec.