Hrvatska
VIDEO Željko Šakić: Igrači su uz Skelina

VIDEO Željko Šakić: Igrači su uz Skelina

'Hvala ovim divnim ljudima koji su nas došli bodriti!'

Odličnu utakmicu u dresu hrvatske reprezentacije odigrao je sinoć protiv Nizozemske Željka Šakića koji je s 22 poena bio najbolji strijelac utakmice. U mix zoni izazvao je veliko zanimanje novinara.

- Znali smo da smo tamo izgubili sedam razlike i bilo je jako teško. Radili smo opet neke dječje greške, prvi ja pa onda cijeli tim. Nakon što vodimo deset razlike damo im lake kontre i to nas je danas stajalo tih plus sedam. NA kraju još ta moja dva promašena bacanja. Dobro je. Ajmo reći jedan od ciljeva je ispunjen, dobili smo ali...

Prokomentirao je odlično otvaranje utakmice i puno bolje šutersko izdanje momčadi.

- Dobro danas je ušlo, prošlu utakmicu nije iako smo danas imali puno otvorenih šuteva. Jedan dan si gore drugi dolje. Borit ćemo se do samog kraja. Ali moram reći - hvala ovim divnim ljudima što su došli bodriti nakon onakve utakmice protiv Rumunjske. Stvarno jedno veliko hvala.


Na novinarsku konstataciju kako je Hrvatska kvalitetnija i od Nizozemaca i od Rumunja te da je očito kako lopta ne ide i da je igra spora i zagušena rekao je:

- Jasno, morate znati da je ovo novi sistem u kojem smo imali skupa svi treninge u dan dva, tako da je jako teško napraviti nešto vise. Normalno, da smo bolji od njih, ali vidjeli ste i sami što je ovo bilo.

Upitan je li mu žao što je protiv Rumunjske bio manje vremena u igri.

- Zašto bi mi bilo žao, ja sam jedan od, dajem sve od sebe igrao minutu ili 30 minuta. Tu vam je trener pa pitajte njega, rekao je Šakić koji je poručio kako nada za odlazak na Svjetsko prvenstvo postoji.

- Bit će teško, ali borit ćemo se svim snagama da dođemo do te Kine.

Prokomentirao je i napad u kojem su Nizozemci zabili pet poena i izbili nam iz ruku pobjedu veću od 7 razlike koliko je bilo u Nizozemskoj.

- Kao i svaki put, počevši od mene, svi smo rekli samo ne trica. Da sam ja bio na njemu možda bi i meni dao, uopće nije da krivim tko je god bi,o ali rekli smo samo ne trica i opet primimo tricu.

Za kraj ga je dočekalo i pitanje o izborniku. Jesu li igrači uz Skelina?

- Jesu, zašto ne. Sigurno je njemu najteže, normalno kad se gubi prvi je on, kad se dobiva on je tek na dnu. Svi smo uz njega i daju mu punu podršku, rekao je najbolji strijelac Hrvatske na jučerašnjoj utakmici Željko Šakić.