Hrvatska
VIDEO: Žganec nokautirao Ljubičića, a Cibona Zadrane

VIDEO: Žganec nokautirao Ljubičića, a Cibona Zadrane

Autor: Teo Cilar Photo: Cibona/Marin Sušić

Cibona na pogon Borne Kapuste i Lovre Mazalina slavila protiv Zadra.

Prvi ovogodišnji veliki derbi u drugom kolu HT Premijer lige otišao je na stranu Cibone koja je potpuno zasluženo došla do uvjerljive pobjede protiv Zadra s 91:73

Cibosi su u prvu četvrtinu krenuli silovito te dolaze do vodstva 25:9 na dvije i pol minute do kraja prvog perioda. U tom preostalom periodu ipak nisu uspjeli poentirati dok Zadar to koristi i zaključuje prvu četvrtinu serijom 9:0 za pristojnijih minus sedam. 

Zadar se na krilima Arijana Lakića i njegove tri ubačene trice u drugom periodu potpuno vratio u utakmicu, a u nekoliko navrata došao i do minimalnog vodstva, ali na odmor se ipak odlazi vodstvom Cibone 43:39. Valja spomenuti kako Danijel Jusup nije uvodio u igru svojeg ponajboljeg igrača Darija Drežnjaka vjerojatno ga odmarajući za utakmicu ABA lige u Baru protiv Mornara u nedjelju. 

Cibona je bolje otvorila treću četvrtinu i na krilima dobre igre Borne Kapuste došla do plus 7, ali Zadar se brzo vratio na minus jedan, ali ne za dugo jer Kapusta stavlja novu tricu za vodstvo Cibone 49:45, a nakon novog promašenog napada Zadra Kapusta stavlja i dvicu za plus šest. Nakon toga Zadar ostaje bez još jednog visokog igrača, Karlo Žganec je šakom u glavu udario Krešimira Ljubičića nakon jedne borbe za skok. Ljubičić je digao visoko lakat, prema glavi Žganeca, da li ga je pogodio ili ne na snimci se nažalost ne vidi dobro jer je prijenos bio samo na Youtube kanalu Hrvatskog košarkaškog saveza. Žganec je reagirao tako da je opalio Ljubičića u glavu, a sudačka trojka ga je potpuno zasluženo, bez previše razmišljanja isključila. Zadar je tu ostao bez još jednog visokog igrača što je Cibona iskoristila i do kraja četvrtine pobjegla na 11 poena razlike. 

Spomenuti incident i isključenje Žganeca možete vidjeti na 5:24 do kraja treće četvrtine ispod u videu. 


Posljednja zadarska šansa da se vrate u utakmicu bila je na 5:51 do kraja kada je Sani Čampara pogodio tricu za minus sedam, ali nakon toga Cibona je potpuno dominirala i došla do uvjerljive pobjede 91:73. Zadrani će čim prije htjeti zaboraviti onakvu igru iz posljednje dionice. Cibonu su do pobjede predvodili odlični Lovro Mazalin s 18 poena, čak 15 skokova i 5 asistencija, Kapusta je ubacio 17 uz "samo" 5 asistencija, Filip Bundović se zaustavio na 16 poena uz 5 skokova,dok je Nikola Malešević postigao 14 poena uz 5 skokova i 4 asistencije. Kod Zadra Lakić 14, Marko Ramljak je zabio 13 uz 5 skokova i 3 asistencije, Čampara 11, a Luka Božić 10 uz 5 skokova i 3 asistencije.