Hrvatska
Regija
AUDIO: Žganec: Olimpija nije bezopasna, dobili su Estudiantes

AUDIO: Žganec: Olimpija nije bezopasna, dobili su Estudiantes

Autor: KK Cedevita

U subotu u 19 sati Cedevita u Domu sportova u sklopu 7. kola ABA lige dočekuje Petrol Olimpiju.

U subotu u 19 sati Cedevita u Domu sportova u sklopu 7. kola ABA lige dočekuje Petrol Olimpiju. Zagrepčani su u spomenutom natjecanju trenutno na omjeru 4-2, a iza sebe, gledajući ABA ligu, Eurokup i HT Premijer ligu, imaju šest uzastopnih pobjeda (Crvena zvezda, Kaštela, Andorra, Mega Basket, Zagreb, Uniks). 

S druge strane, Olimpija u ABA ligi ima omjer 2-4, no momčad koju vodi trener Gašper Okorn u utorak je u Fibinoj Ligi prvaka u gostima pobijedila Estudiantes sa 81:75, tako da je jasno da je riječ o opasnom protivniku.

"Nakon jednog lošeg perioda smo se digli i u zadnje vrijeme stvarno igramo na jednom visokom nivou. Mislim da bi trebali nastaviti samo tako dalje", 

izjavio je krilni centar Cedevite Karlo Žganec.

Uoči početka sezone Cedevita se na pripremnom turniru zvanom Sportanzo kup u Rogaškoj Slatini suprotstavila Olimpiji u utakmici za treće mjesto. Zagrepčani su tada slavili 91:60 uz 26 poena Džanana Muse i 21 poen Demetrisa Nicholsa.

"To će biti skroz drugačija utakmica nego što je bila ta. Tamo su se još isprobavale razne varijante. Oni su isto u jednom dobrom ritmu. Preko tjedna su pobijedili Estudiantes u gostima. U ABA ligi sigurno igraju na jednom dobrom nivou i u gostima i doma i sigurno neće biti lagana utakmica. Moramo se što bolje pripremiti. Trener će ih dobro iskautirati, vidjeti njihove slabe točke i mi moramo odigrati što bolje", rekao je Žganec.