Hrvatska
Regija
Žilavec: Trener do sredine lipnja, za Nakića smo poslali ponudu ali...

Žilavec: Trener do sredine lipnja, za Nakića smo poslali ponudu ali...

Vezati Mavru slično kao Vukovića...

Direktor KK Zadar Željko Žilavec odgovorio je u intervjuu za Zadarski list na dva pitanja koja su posljednjih dana zaintrigrirala košarkašku javnost, a vezana su uz imena Veljka Mršića i Tonija Nakića. 

Uz rasplet događaja oko ABA lige, pitanje koje sigurno najviše golica maštu navijača Zadra je ime trenera prve momčadi.

- Imena ne bih komentirao jer kad sve zbrojim što me pitaju ili što čujem su zapravo čista nagađanja. Prvo i osnovno je trebalo riješiti status kluba u ABA ligi i to smo riješili. Imali smo želju potpisati Vukovića za buduće razdoblje i to smo isto riješili. Također nam je želja na sličan način vezati za klub i Mavru jer su to dvojica igrača koje bi bilo koji trener poželio u momčadi. Nakon toga treba riješiti pitanje trenera i onda će ta osoba i slagati ostatak rostera po svojim željama. Ne bih volio praviti trakavicu oko izbora trenera. Postoji struka i način kako će se taj proces odvijati, ali u svakom slučaju nakon osiguravanja statusa u ABA ligi sad možemo mirnije krenuti u odabir voditelja struke. To će se svesti na par imena u doglednih 10 dana i onda ćemo najdalje do polovice lipnja imati i to riješeno.

Koliko se moglo čuti neki kontakti su uspostavljeni i s izbornikom Hrvatske, Veljkom Mršićem.

- Ima vremena za kontakte. Mislim da će struka razgovarati s više kandidata i onda će se ići na uži izbor. Po onome koliko se možemo rastegnuti financijski i po onome kakav na trener treba takvi će kandidati i doći u taj uži izbor – zaključio je Žilavec.

Za Nakića dali ponudu unatoč velikoj odštetI

Uz Domagoja Vukovića i Dominika Mavru neskrivena želja Zadra je jedan od najboljih hrvatskih mladih igrača, Šibenčanin Toni Nakić.

- Bilo bi lijepo, ali postoje određene prepreke. Mislim tu na odštetu koju je postavio njegov klub i koja je dosta velika, a mislimo da je u ovoj situaciji kad se treba paziti svaka kuna i da je dosta nerealna. Mi smo već vršili pregovore, dali smo i ponudu, a hoće li ta ponuda biti dovoljna pokazat će vrijeme. Svakako je Toni Nakić nama vrlo zanimljiv igrač - kazao je Žilavec koji je potvrdio da klub