Europa i Svijet
Zirbes ostaje u Bayernu

Zirbes ostaje u Bayernu

Autor: Branko Tabak

Više nije igrač na posudbi.

Sudionik Zadar Basketball Tournamenta Bayern Munchen dogovorio je nastavak suradnje s Maikom Zirbesom za nadolazeću sezonu s mogućnošću produženja za još jednu godinu. Bivši igrač Crvene zvezde u Munchen je stigao krajem siječnja na posudbu iz izraelskog Maccabi Tel Aviva.


Njemači prvak iz 2014. godine na ovaj način je gotovo definirao roster za sezonu 2017/18. Osim Zirbesa tu su još Vladimir Lucić, Alex King, Devin Booker, Regge Redding, Karim Jallow. Daniilo Barthel, Nihad Djedović, Anton Gavel, Braydon Hobbs, Stefan Jović i Milan Mačvan.

- Vrlo smo sretni što smo potpisali Zirbesa. Njegove prave vrijednosti tek će doći do izražaja sada kada je iza sebe ostavio ozljedu stopala. Uvjeren sam da će puno donijeti momčadi u nadolazećoj sezoni ", izjavio je sportski direktor Bayerna Marko Pešić.

- Vrlo mi je drago što se vraćam u München u kojem se osjećam kako kod kuće. Imamo velike šanse da radimo značajne i velike stvari ove sezone. Igrao sam protiv Milana Mačvana u finalu u Srbiji i, naravno, nismo bili prijatelji na terenu, ali dobro se slažemo. Također sam zadovoljan što ću ponovno igrati s Stefanom Jovićem. Zajedno smo igrali u Crvenoj zvezdi, rekao je Zirbes za službene mrežne stranice bavarskog kluba.


Najbolje igračke sezone Zierbes je do sada imao u dresu Crvene zvezde s kojom je 2015. godine osvojio trostruku, a 2016. Zirbes dvostruku krunu. Prvu polovicu prošle sezone odigrao je za Maccabi Tel Aviv te je u 15 utakmica Eurolige prosječno postizao 8,1 poen. Nakon oporavka od ozljede noge, Zirbes je od ožujka odigrao 18 ligaških igara i tri utakmice Eurokupa za Bayern.

Zirbes će s ostatkom momčadi Bayerna od 21. do 24. rujna nastupiti i u Hrvatskoj, na Zadar Basketball Tournamentu. U dvorani Kešimira Ćosića igrao je prvi puta 2010. godine na U20 Europskom prvenstvu, a potom i kao igrač Crvene zvezde na ZDBT-u i u ABA ligi.