Hrvatska
Živo je na Gripama: Zadar, otvorenje vanjskih terena, Žuta TV, Vučica, Mostar, Alkar...

Živo je na Gripama: Zadar, otvorenje vanjskih terena, Žuta TV, Vučica, Mostar, Alkar...

Autor: Branko Tabak

Žuti ususret novoj sezoni.

Živo je ovih dana na Gripama. Danas u 18 sati 'žuti' igraju zatvorenu pripremnu utakmicu sa Zadrom (bez gledatelja). U prvom susretu Zadar je bio uvjerljiv. Split se 'rekupera' i u sljedećoj pripremnoj utakmici u Sinju protiv Alkara pokazao drugo lice

U srijedu 5. rujna ili četvrtak 6. rujna (datum još nije definiran) Split će odigrati zatvorenu utakmicu protiv Scab Plus Basket Elchingena, njemačkog drugoligaša hrvatskog trenera Pere Vučice. Slijedi gostovanje kod Cedevite 9. rujna te 'Memorijani turnir Marijofil Džidić' u Mostaru 14. i 15 rujna. U prvom susretu Splićani se sastaju s HKK Zrinjski. Drugi par čine Rogaška i Sutjeska. Prvu otvorenu utakmicu pred svojim navijačima Splićani će imati 20. rujna na Gripama protiv Alkara. Sedam dana kasnije kreće natjecanje u Drugoj ABA ligi. Žuti su domaćini Vršcu. 

Sutra, u subotu 1. rujna, navijači Splita su pozvani na otvorenje vanjskih igrališta.

- Bit će to prava fešta, Split je dobio još jedan izniman sadržaj. Uz košarkašku dvoranu na Gripama sređeni su vanjski tereni, koji su već postali pravi raj "basketaša". Svečano otvorenje terena u koje je uloženo preko 400 tisuća kuna zbit će  s početkom u 19.30 sati, gradonačelnik Splita Andro Krstulović-Opara održat će prigodni govor, a prije njegovog govora održat će se revijalna utakmica u kojoj će nastupiti splitski olimpijci, basketaši, treneri KK Splita. KK Split, koji će terene koristiti i za treninge škole košarke, u sklopu programa predstavit će pojačanja za predstojeću sezonu te objaviti cijene pretplata i početak prodaje. S Gripa poručuju da će biti još nekih iznenađenja. kazuje glasnogovornik KK Split Ozren Maršić.


Uskoro će svjetlo dana ugledati i Žuta televizija kao nova platforma kluba s kojom će se ići prema javnosti.

- Riječ je o YouTube kanalu koji će se društvenim mrežama širiti dalje. Prvi korak je emitiranje petnaestominutne tjedne emisije, a drugi prijenosi ili odgođeni prijenosi utakmica svih selekcija KK Split, pojasnio je Maršić.