Hrvatska
Regija
Život košarkaša: Doček pa na bus za Beograd

Život košarkaša: Doček pa na bus za Beograd

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar TV

Zadar gost Partizana

Prvi dan nove godine košarkaši Zadra provest će na putu za Beograd. Tamo ih 2. siječnja od 18 sati i 30 minuta očekuje i prva utakmica u 2023. i to odmah “vatrena”. Protivnik će im u sklopu 13. kola AdmiralBet ABA lige biti euroligaš Partizan.

Momčad Željka Obradovića u samom je vrhu ljestvice regionalne lige s omjerom 10-2, dok je u Euroligi ostvarila sedam pobjeda uz devet poraza. Zadar je 2022. godinu zaključio s pozitivnim omjerom 7-5, a najzvučnija pobjeda ostvarena je upravo u Beogradu protiv drugog euroligaša Crvene zvezde.

– Čeka nas teška utakmica protiv momčadi koja igra Euroligu i to dosta dobro. Uspjeli smo se malo odmoriti i posljednjih dana smo dobro trenirali tako da u pozitivnom raspoloženju idemo na ovo gostovanje. Znamo što nas čeka, ali dat ćemo sve od sebe da se pokažemo u što boljem svjetlu. I protiv Zvezde su nas svi bili otpisali pa smo na kraju iskoristili priliku koja nam se ukazala i napravili veliko iznenađenje. Nadam se da i ovaj put možemo ponoviti nešto slično.

I trener Zadra Danijel Jusup svjestan je da je u ovom susretu Partizan veliki favorit, no dok se igra šansa za pobjedu uvijek postoji.

– Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica protiv protivnika koji nikoga ne uzima zdravo za gotovo, odnosno za svakoga se priprema maksimalno ozbiljno. Pokriveni su na svim pozicijama, a polako im se vraćaju i neki ozlijeđeni igrači te hvataju ritam kojega nisu imali na početku sezone baš zato što nisu bili kompletni. Nema nam druge nego se “skupiti” i otići tamo odigrati najbolje što možemo pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti – kazao je Jusup.