Hrvatska
Regija
Žorić će biti pojačanje i kao igrač i kao osoba jer jednako 'gine' protiv Alkara i protiv Fenera

Žorić će biti pojačanje i kao igrač i kao osoba jer jednako 'gine' protiv Alkara i protiv Fenera

Autor: Paulo Sarić

Zadranima i dalje nedostaje discipline u napadačkoj igri.

KK Zadar nije uspio doći do četvrte gostujuće pobjede nad Cedevitom u regionalnoj ligi. Loše otvaranje susreta i posljedičnih minus 15 u šestoj minuti koštali su Dalmatince boljeg rezultata. Iako se momčad Ante Nazora vrlo brzo vratila u igru te je početkom treće četvrtine čak i povela, povratak je potrošio previše energije pa u samoj završnici nije bilo dovoljno koncentracije za novo iznenađenje.

- Rekao bih da je utakmica imala dobar start i dobar finiš po našeg suparnika i to je odlučilo pobjednika. Mi se nismo snašli na otvaranju susreta. Naišli smo na boljeg protivnika koji je koristio naše izgubljene lopte i dolazio do lakih poena čime im se diglo samopouzdanje. Kada smo shvatili da možemo igrati s njima uhvatili smo priključak te je utakmica bila otvorena do samog kraja. No, Cedevita je bila čvršća i raspoloženija te je privela susret kraju – osvrnuo se na subotnji poraz 40-godišnji Splićanin i dodao - mi smo u završnici malo popustili što se tiče obrane, odgovornosti i discipline. Bilo je situacija u kojima smo trebali stati i kontrolirati ritam, a išli smo na ishitreni šut. Nismo ispoštovali 'low-post' igru do kraja. I dalje nam nedostaju neke stvari što se tiče discipline da uzmemo ključeve utakmice u svoje ruke.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Trener Nazor osvrnuo se i na veliko pojačanje dalmatinskog kluba Luku Žorića koji je prije nekoliko dana potpisao za KK Zadar. Žorić i Nazor prošle su sezone surađivali u Ciboni te se vrlo dobro poznaju što bi trebalo olakšati prilagodbu na novu momčad i suigrače.

- Očekujem da će nam dati kvalitetu više. Ne samo kao košarkaš, već i kao persona na terenu. Očekujem da će prenijeti svoj karakter na ostatak momčadi. Svi koji poznaju Žoru znaju da jednako gine i protiv Alkara i protiv Fenera. To nam treba i mislim da ćemo dosta dobiti s njim. Nadam se da će što je moguće prije ući u sportsku formu. On je dominantan igrač. Ne smijemo zaboraviti da je lani bio najkorisniji igrač ne samo domaće, već i regionalne lige – zaključio je Nazor.

Službeno predstavljanje Luka Žorića zakazano je za srijedu 2. siječnja 2019 godine, a svoj bi debi trebao imati u petak protiv Petrol Olimpije.

Dodajmo ovome da je će radi incidenta na utakmici protiv FMP-a za susret protiv slovenskog prvaka biti zatvoren 'Obiteljski VIP' pokraj gostujuće klupe, a klub je kažnjen i s 3.500,00 eura novčane kazne. Iz zadarskog kluba mole sve navijače da bodre svoj klub na primjeren način jer će u slučaju ponavljanja nereda idući put cijela dvorana biti zatvorena za gledatelje.