Hrvatska
Regija
Žorić se vratio u momčad

Žorić se vratio u momčad

Vukovi u kompletnom sastavu dočekuju Zadar.

Košarkaši Cibone u petak u Domu Dražena Petrovića u osmom kolu ABA lige dočekuju Zadar. Vukovi pred svojim navijačima love priliku da dođu do novih ovosezonskih bodova u regionalnom natjecanju.

Momčad Slobodana Subotića nakon tri uzastopna poraza traži izlaz iz krize u vječnom derbiju.

- Jedanaesti mjesec je zadnjih nekoliko godina krizni mjesec u Ciboni pa nažalost ni mene to nije zaobišlo. Moram se s time nositi i naći pravi izlaz iz ove male krize u kojoj se nalazimo. Nije dobro ni ugodno izgubiti tri utakmice zaredom. Posebno nas je zabolio zadnji poraz od Hermesa. Moramo naći snage, želje i načina da se dignemo iz krize - izjavio je Subotić na konferenciji za medije uoči susreta s dalmatinskim abaligašem, te je dodao - na sutrašnjoj utakmici protiv Zadra moramo pokazati da smo prije svega muškarci, da smo svi dostojni da budemo u Ciboni i vratiti se na pobjednički put. Respektiram momčad Zadra koja uvijek igra dobro protiv Cibone. Trebat će puno energije, želje i pameti da se sutra dobije utakmica.

Proteklih je dana glavna priča oko Cibone bila vezana za iznenađujući poraz od Hermes Analitice i situaciju s Lukom Žorićem koji je nakratko bio napustio momčad te se nije znalo hoće li uopće nastaviti s igranjem u najtrofejnijem hrvatskom klubu. Na sreću svih navijača Cibone i ljubitelja košarke, visoki će Zadranin ostati u hrvatskoj košarci.

- Našli smo se sa Žorićem, razgovarali smo te analizirali konflikt koji se dogodio prije par dana. Dali smo si ruke.  Žorić se vratio na trening i u momčad. Sretan sam što se završilo tako. To više ne treba potencirati, već se treba okrenuti prema utakmicama koje su pred nama - zaključio trenerSubotić.

U redovima Cibone igraju tri Zadranina koja nikada nisu nosila dres seniorske momčadi KK Zadar, a poveznicu s Gradom košarke ima i Domagoj Bošnjak koji je u Zagreb došao upravo iz Zadra. Hrvatski reprezentativac najavljuje – pobjedu.

- Prvo bih se htio ispričati svim navijačima za poraz od Hermesa. Zadnjih par utakmica smo zeznuli. Na nama je da se vadimo protiv Zadra i pokažemo da smo ono što smo bili. Moramo izići kao ekipa i držati se svi zajedno te pobijediti kako god znamo i umijemo - istaknuo je Cibonin igrač Domagoj Bošnjak.

Hrvatski derbi na rasporedu je u petak, s početkom u 20 sati, u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Karte za utakmicu mogu se nabaviti preko sustava www.ulaznice.hr ili na blagajni od 18 sati.