Hrvatska
Žuti dolaze u Jazine po petu pobjedu u nizu

Žuti dolaze u Jazine po petu pobjedu u nizu

Split je favorit, ali...

Idu "Žuti" dalje, nakon četiri pobjede u nizu (Šibenka, Rogaška, Hermes Analitica i Helios Suns), u sklopu 11. kola HT Premijer lige, slijedi gostovanje u Zadru, kod Sonik Puntamike (subota, 19 sati). Split je favorit u toj utakmici, ali bez obzira na to trener Ante Grgurević svjestan je da do pobjede može samo s maksimalnim pristupom.

- Ovo je posljednje kolo prvog dijela, nitko ne očekuje da će biti lako u Jazinama. Sonik Puntamika ima puno iskusnih i kvalitetnih igrača i moramo biti maksimalno "unutra" ako želimo pobijediti. Uvijek na gostujućem terenu treba biti oprezan, posebno u ulasku u utakmicu. U sportu se priznaje samo sto posto - rekao je Grgurević.

Gostovanje kod Sonik Puntamike prvo je u seriji od četiri, nakon Zadra "Žuti" idu u Široki, pa u Veliku Goricu i na kraju u Beograd (Dynamic). U međuvremenu, na Gripama bi trebao biti zamijenjen parket, a do tada prva momčad trenira u Omišu.

- Trenirali smo u Omišu, bilo je odlično, hvala ljubaznim domaćinima, koji su nam stvarno izašli u susret kako bismo mogli trenirati u vrijeme dok se mijenja parket na Gripama - kazao je Grgurević.

U rosteru za ovu sezonu više nema Roberta Rikića.

- Robert Rikić je potpisao raskid ugovora, s trenerske strane mogu reći da je suradnja s njim bila dosta dobra - zaključio je Grgurević.