Regija
Zvezda uspješna u generalci za Euroligu

Zvezda uspješna u generalci za Euroligu

Imala je Olimpija +13, ali...

U jednom od derbija 3. kola regionalne ABA lige Petrol Olimpija je dočekala aktualnog prvaka Crvenu Zvezdu mts.

Kod gostiju svoj prvi nastup zabilježio je srebreni sa Eurobasketa Branko Lazić koji je u sastavu zamijenio ozlijeđenog Jamesa Feldeinea.

Krenula je Zvezda jako, brzo povela 5:0 i 7:2 i nakon toga stala. U oba pravca. Napad nije postojao, a obrana još manje pa su Zmajčeki napravili seriju 9:0 i potpuno preokrenuli rezultat (11:7).

Nakratko je Zvezda prekinula tu seriju, ali su domaći podizali svoju prednost iz munute u minutu te prvi dio igre riješili u svoju korist rezultatom 29:18.

Odmah na početku 2/4 Olimpija dolazi do maksimalnih plus 13. Tricom Dobrića Beograđani silazi na 10 poena zaostatka. U tom trenutku dogodilo se nešto što je promijenilo situaciju na parketu.

Hrovat prvo pravi nesportski faul, a u istom napadu nakon slobodnih bacanja Dangubića i tehničku zbog simulacije i tako automatski zarađuje isključenje.

Nije Zvezda u tom trenutku puno profitirala jer je iz cijele gužve postigla samo dva poena ,ali igranje bez Hrovata se brzo odrazilo na igru Olimpije.

Bubnić nedugo zatim tricom vraća prednost svom timu na 9 poena i nakon toga nastaje preokret.

Razigrao se Janković koji postiže 11 poena, a Dobrić na 8 sekundi prije kraja poluvremena dovodi Zvezdu u vođstvo od 43:42. S tim rezultatom se odlazi na odmor.

Dojam je da je Olimpija ima loš rezultat u odnosu na događanja na parketu čemu svjedoči podatak da je imala 15 indeksnih bodova više poslije 20 minuta igre.

Serijom 5:0 domaćin otvara drugo poluvrijeme i vraćaju prednost na svoju stranu 47:43.

Samo na kratko jer za svega 4 minute Zvezda preko Radičevića i Lessorta opet vraća rezultatsku prednost (56:49) koju održava do kraja 3/4 (64:58).

Povećala je Zvezda svoju prednost do +9 (67:58) pa ušla u prazan hod. Olimpija je to iskoristila, približila se na četiri poena razlike. To je bilo sve što su Ljubljančani uspjeli. 

Proradila je tada linija Rochestie - Lessort  i beogradski euroligaš je rutinski priveo utakmicu kraju.

Na kraju  Olimpija Petrol: Crvena  Zvezda mts  73:82      (29:18, 13:25, 16:21 15:18).

Najefikasniji kod Olimpije je bio Battle s 15 poena, a Morgan je imao 10 skokova.

Kod Zvezde Dobrić je postigao 17 poena, a odličnu partiju je pružio Rochestie s 16 poena, 7 skokova i 6 asistencija.