Regija
Zvezda zadržala ljubimca navijača

Zvezda zadržala ljubimca navijača

Autor: Paulo Sarić

Srbijanski prvak imenovao je jednog od najboljih obrambenih igrača u Euroligi novim kapetanom i zadržao ga naredne dvije sezone u svojim redovima.

Nakon što su još tijekom doigravanja za prvaka Srbije doveli prvo pojačanje, mladog Australca Jonaha Boldena, Crveno-bijeli sinoć su produžili ugovor s jednom od bitnijih karika šampionske momčadi - Brankom Lazićem. Srbijanski je reprezentativac igrač s najdužim stažem u Zvezdi pa će od naredne sezone dobiti čast da bude kapetan regionalnog prvaka. Iskusni vanjski igrač košarku je zavolio u Ljuboviji u kojoj je živio kao dijete, a već s 13 godina je radi ljubavi prema loptu preselio u Beograd. Profesionalnu je karijeru počeo u FMP-u u kojemu je igrao do 2011. godine kada se klub fuzionira s Crvenom zvezdom u pravnoj zavrzlami koju je teško odgonetnuti nakon čega počinje nositi crveno-bijeli dres.

Čitavu je karijeru imao ulogu obrambenog igrača s klupe, a kako je Crvena zvezda iz sezone u sezonu napredovala u natjecanjima, tako je i Lazić dizao kvalitetu svojih igara na potrebni nivo. Premda je u mladim danima bio nerijetko osporavan, kroz godine je izrastao u vrlo dobrog igrača. Jednog od onih kakve bi svaki klub morao imati. Posljednjih je sezona dobio šutersku konzistentnost koja mu je, uz poslovično izvrsnu obranu, donijela priznaje u očima širokih masa. A potvrdu vrijednosti dobio je i pozivom Aleksandra Đorđevića u seniorsku reprezentaciju Srbije. U šest sezona koliko ih je službeno proveo u Zvezdi osvojio je deset trofeja, a nastupio je u gotovo 400 službenih utakmica. Iako se špekuliralo da ima ponude brojnih europskih klubova, odlučio je ostati u Beogradu i naredne dvije sezone.