Europa i Svijet
Regija
Zvezdine trice slomile Partizan

Zvezdine trice slomile Partizan

Nova pobjeda euroligaša u „Vječnom derbiju“.

U derbiju sedmog  kola ABA lige Crvena Zvezda je lakše od očekivanog kao gost savladala Partizan rezultatom 100-84. Glavni razlog za ovakav rezultat bio je odličan šut crveno-bijelih za tri poena. Ubacili su čak 14 trica iz 31 pokušaja, pa Miroslav Nikolić nije uspio pronaći rješenje za ovakvu igru regionalnog prvaka.

Od samog početka i ubačaja Feldeinea tim Dušana Alimpijevića preuzeo je vodstvo i nije ga ispuštao do kraja. Prednost Zvezde je postepeno rasla. Partizan se, doduše, u par navrata uspijevao približiti na poen-dva zaostatka, ali je prva četvrtina završena vodstvom gostiju 26-21. Potpuno istu sliku gledali smo i u drugom dijelu kada je na gotovo svaki napad Partizana Zvezda odgovorila tricom, pa se na odmor otišlo s uvjerljivih 53-42 za goste.

Drugo je poluvrijeme otvorio Antić s još jednim dalekometnim ubačajem, pa je Zvezda ubrzo otišla i na 14 koševa prednosti. Nakon toga došlo je do malog pada u šuterskom raspoloženju crveno-bijelih, pa je Partizan zahvaljujući dobrom razdoblju igre uspio smanjiti na samo minus sedam i taman kada se činilo da se domaći mogu još više približiti napravili su par nepromišljenih osobnih pogrešaka što su iskusni igrači Zvezde iskoristili da u zadnjih deset minuta uđu s istom prednošću koju su imali na poluvremenu (+11).

FOTO: KK Partizan NIS

Posljednju je četvrtinu tricom otvorio Marinković, a njegov je tim nakon samo 70 sekundi igre ponovno prišao na sedam  zaostatka (70-76). No,  onda je počeo show najboljeg igrača utakmice - Milka Bjelice. Krilni centar Zvezde je postigao osam koševa u kratkom periodu, ubrzo mu se pridružio i Rochestie s pet,  pa je nakon trice Antića nešto više od pet minuta prije kraja Zvezda otišla na 18 poena prednosti čime je meč definitivno bio riješen.

Alimpijevićeva je momčad bez većeg napora privela susret kraju i ubilježila svoju petu pobjedu u Jadranskoj ligi,  dok je Partizan doživio treći poraz poslije četiri vezane pobjede.

Daleko najbolji igrač susreta bio je Bjelica koji je postigao 29 koševa i uhvatio šest, sve to uz nevjerojatnih 83 posto šuta iz igre 10/12. Valja istaknuti i Feldeinea s 15 poena, te Rochestija s košem manje, s time da su obojica podijelila i sedam asistencija. Veličković je bio najefikasniji u redovima poraženog sastava s 18 poena dok je Williams Goss ubacio koš manje uz pet asistencija.

U sljedećem kolu Partizan gostuje kod Mega Bemaxa, a Zvezda dočekuje FMP.