Hrvatska
Akcija za spas Cibone traži odlazak kompletne uprave kluba

Akcija za spas Cibone traži odlazak kompletne uprave kluba

Autor: R.I. R.i.

Dopis medijima.

Burna nedjelja u Tornju. Prvo je na adresu naše redakcije stiglo priopćenje Akcije za spas Cibone, a nepuni sat nakon toga i očitovanje iz samog kluba.

Krenimo redom. Prvo navijači:


           [AKCIJAZA SPAS CIBONE – VRIJEME JE]

 

Prijenekoliko dana na spomenik Draženu Petroviću, košarkaškom Mozartu,postavljen je povez preko očiju kako ne bi morao gledati što se događaiza njegovih leđa, u dvorani koja nosi njegovo ime i u kojoj utakmice, čestopred tek 100-tinjak gledatelja, igra njegova Cibona. Dvorana izgrađena legendarnim „ciglicama“, kao vječni spomenik na slavnu '85 i '86 kada je Zagreb slavio europske prvake već dugo zjapi prazna, nagrižena zubom vremena čekajući nove velike utakmice i svoju Cibonu u punom sjaju. Nakon dva europska naslova izgrađena je dvorana, a nakon osvajanja ABA lige 2014. godine, osvojeno mjesto u najelitnijem europskom klupskom natjecanju prepušteno je Crvenoj zvezdi. Potez koji je istinskim navijačima ostavio gorak okus jednako kao i Kecmanova trica u Areni 2010.godine. Velika razlika je u tome što smo tricu primili na parketu i nakonvelike borbe, a Euroligu smo prepustili bez borbe, bez pravog objašnjenja i odlukama donešenim izvan terena. 

Netransparentosti nedostatak informacija nisu novost pod Tornjem, iako Članak 10. Statuta kluba, jasno navodi da se „javnost rada Kluba osigurava pravodobnim iistinitim obavještavanjem članova Kluba o radu Kluba i značajnijim događajima idrugim važnim pitanjima iz djelovanja Kluba“. Vođeni upravo ovim člankom, kao grupa simpatizera Cibone i svegašto ona predstavlja tražimo odgovore na sljedeća pitanja:

 

1.     Kakvo je trenutno financijsko stanje kluba? Kolika su trenutna dugovanja i prema kome pojedinačno? Kakav je plan otplate ostatka duga? Jesu li financijska izvješća kluba pravovremeno objavljivana na web stranicama kluba? Smatramo da bi osim suhoparnih financijskih izvješća, članovima, ali i svim drugim  simpatizerima kluba trebalo davati redovito izvješće na ovu temu. 

2.     Što je s poslovnim prostorima? Kolika je njihova vrijednost i koliki je dio duga njima pokriven? Je li išta ostalo u vlasništvu kluba? 

3.     Gdje je završio novac od svih transfera u zadnjih nekoliko godina (npr. Žižić, Šarić)? Koliki su bili iznosi transfera i koliko je od toga uplaćeno na račun Cibone? 

4.     Koja je perspektiva kluba za sezonu 2020./21.? Ako je plan oslonac na mlade, koja je to njihova stvarna košarkaška kvaliteta i smatrate li se uopće kompetentnim za to stručno procijeniti? Koji je plan daljnjeg igračkog razvoja Roka Prkačina?

5.     Zašto Cibona kao jedina ekipa koja je u Europi 20 godina sudjelovala u Euroligi, u sezoni2019./'20.  nije sudjelovala u niti jednom europskom natjecanju iako je prvak Hrvatske? Je li razlog tome sumnja u lošu selekciju igrača ili nesposobnost direktora i ostalih članova uprave?Smatra li g. Čavlović kao direktor to svojim neuspjehom, nesposobnošću ili sportskim neznanjem?

6.     Koliki su prihodi od sponzora po njima pojedinačno? Za koji je iznos ustupljen oglasni prostor na dresu? Koliko je direktor kluba uspio prikupiti sredstava od sponzora za sezonu 2020./21.? Pri tome ne mislimo na prelamanje raznih dugova ili sponzorstva u određenoj robi ili proizvodima već konkretno na novac od sponzora.

7.     S obzirom da je direktor kluba ujedno i direktor tvrtke Košarkaški klub CIBONA športsko d.o.o., odnosno Ciboninog parkinga, zanima nas gdje i na koji način se raspoređuje dio gotovine i dio kartičnog novca iz ovih sredstava ili je i ovo predmet koji bi bio od interesa za DORH?

8.     Koje su to reference koje trenutnu upravu čine kompetentnom za obavljanje svojih dužnosti?


 U dopisu se također traži 'odlazak trenutne nekompetentne uprave i jasno distanciranje od politike i političkog kadroviranja!'

 Cijelo priopčenje možete pročitati klikom na dokument ispod...


DOPIS ZA MEDIJE.docx