Hrvatska
Alkar i Šibenka u sigurnim pozicijama na ljestvici dočekuju međusobni dvoboj - neka pobijedi bolji!

Alkar i Šibenka u sigurnim pozicijama na ljestvici dočekuju međusobni dvoboj - neka pobijedi bolji!

Autor: Saša Ćirić

Međusobni omjer u ovoj sezoni je 1-1.

Oba sutrašnja protivnika su u prošlom tjednu postigli važne kratkoročne ciljeve u tekućoj sezoni. Šibenka je prekinula niz od pet uzastopnih poraza slavljem na domaćem terenu protiv Dubrave, dok se Alkar s mini-turneje vratio s jednom pobjedom (Hermes) i jednim minimalnim porazom (VROS). Sinjani su tako de facto osigurali izbjegavanje razigravanja s drugoplasiranim prvoligašem, a Šibenčani ostali u borbi sa Zabokom za sedmu poziciju jer je raspoloženo Škrljevo odmaklo na dvije pobjede razlike.

U najavi malog dalmatinskog derbija samo maksimalan uzajamni respekt.

Mladi krilni igrač Šibenke Marko Vlaić pokazao je u posljednjim kolima da se itekako može računati na njega u rotaciji. Protiv Dubrave je sjajno otvorio utakmicu sa sedam poena i nekoliko lijepih obrambenih reakcija.

Nakon pobjede protiv Dubrave okrećemo se Alkaru, a kao što znamo, gostovanje u Sinju je uvijek neugodno. Trebat ćemo imati pošteni pristup i ući maksimalno u utakmicu. Ako uspijemo u tom naumu, ni rezultat neće izostati. Atmosfera u momčadi je puno bolja nakon prekida negativnog niza, polako nam se vraćaju ozlijeđeni igrači i vjerujem da će nam biti lakše u završnici sezone.

Trener Narančastih Dženan Rahimić vraća se na klupu nakon odrađene suspenzije u susretu protiv Dubrave. 

Nije bilo lako gledati utakmicu s tribine, nimalo lakše nego na klupi. No, Miro (Jurić) i ja smo odradili dobru pripremu utakmice. Doduše, momci su u početku bili u nekom psihičkom grču nakon nekoliko vezanih poraza, a posebno onog posljednjeg protiv Splita, ali su to u konačnici odradili zbilja kvalitetno. Dubrava je također odigrala dobru utakmicu i hrabro se držala, ali mislim da naša pobjeda nije dolazila u pitanje.

Gostovanje u Sinju je uvijek teško, kako je istaknuo i mladi Vlaić. Rahimić se slaže s tom konstatacijom.

Još iz vremena devedesetih godina gostovanje u Sinju je bilo uvijek neugodno i teško se pobjeđivalo na tom terenu, ali evo, Alkar je dobrim igrama u posljednjih 4-5 kola osigurao opstanak. Imajući to u vidu, smatram da bismo mogli gledati jednu dobru utakmicu, jer obje momčadi u ovaj susret ulaze rezultatski neopterećene.

Zdravstveni karton šibenske momčadi se rapidno popravio. To je odlična vijest za Rahimića u trenucima kad raspored postaje sve zgusnutiji.

Da, vraćaju se polako svi ozlijeđeni igrači (osim Andabake, čija sezona je gotova), tako da mislim da ćemo izdržati ovaj ritam. Igramo sutra pa u subotu, nakon toga opet imamo tjedan dana odmora. Bit će to sve dobro.

Okrenuli smo broj trenera Alkara, Damira Milačića. Kao i Rahimić, maksimalno odmjeren, korektan i pun respekta za sutrašnjeg protivnika.

Očekujem natjecateljsku utakmicu u kojoj će sasvim sigurno obje momčadi tražiti pobjedu. Šibenčani su ispred nas na tablici, pobijedili su neke jače protivnike poput Cibone i Splita i tu su napravili određenu razliku u odnosu na nas. Međusobni omjer nas i Šibenika u ovoj sezoni je 1-1, imamo svako pravo nadati se pobjedi, no bit će teško. Jako respektiram momčad Šibenke koja igra zbilja modernu i lepršavu napadačku košarku. Morat ćemo biti obrambeno na visokom nivou da bismo što duže ostali u utakmici i ako u tome uspijemo, na kraju pokušati pobijediti.

Susret Alkara i Šibenke je na rasporedu sutra u 18:00.