Hrvatska
Regija
Božićni turnir u Vinkovcima otvaraju Zadar i Škrljevo

Božićni turnir u Vinkovcima otvaraju Zadar i Škrljevo

Autor: Nenad Ćorić

Domaćini se pobrinuli za video prijenose pojedinih utakmica.

Na ovogodišnjem, sedmom po redu, međunarodnom košarkaškom turniru u Vinkovcima nastupit će uz domaćina juniori Zadra, Zagreba, Škrljeva, Burcha iz Sarajeva te PVSK Panthersa iz mađarskog Pečuha. 

Zadrani su u skupini A s Vinkovcima i Škrljevom dok će se u skupini B nadmetati Zagreb, Burch i PVSK Panthers.

Božićni Orion Cup počinje u petak, 29. prosinca, a završava dan kasnije ogledima za mjesta. Vinkovčani ulažu veliki trud u organizaciju ovog turnira i nije čudno što se svake godine traži pozivnica više. Tako će košarkaški zaljubljenici moći i ove godine pratiti statistiku uživo utakmica, ali i video prijenose posljednjih ogleda prvog dana, kao i utakmice za treće i prvo mjesto. Više o turniru može se pronaći na bozicniturnir.kk-vinkovci.hr

Zahvaljujemo se svima koji su prepoznali naš trud koji ulažemo u pripremi i promociji turnira i našu želju da pružimo mladim igračima priliku da odigraju jake, dobro organizirane i medijski popraćene utakmice s vršnjacima iz raznih regija i država, a sve kako bi pridonijeti promociji ovog sporta i poticaju mladima da se aktivno bave košarkom, da sklope nova poznanstva i prijateljstva te da kvalitetno ispune svoje slobodno vrijeme. Ovaj sportski događaja nije od važnosti samo za generacije koje igraju nego su i motivacija za mlade igrače te su sigurno dobra podloga za daljnje unapređenje te očuvanje bogate košarkaške tradicije u Vinkovcima. Sigurni smo da će turnir naići na dobar odaziv kod košarkaških zaljubljenika iz Slavonije koji neće propustiti doći uživo pogledati odlične ekipe s puno mladih reprezentativaca - poručili su iz Košarkaškog kluba Vinkovci.

RASPORED UTAKMICA

Petak, 29. prosinca
10:30 KK Zadar – KK Škrljevo
12:00 PVSK Panthers Pečuh – KK Burch Sarajevo
14: 50 KK Zagreb – PVSK Panthers
16:10 KK Vinkovci – KK Škrljevo
17:30 KK Burch – KK Zagreb
19:00 KK Vinkovci – KK Zadar

Subota, 30. prosinca
10:00 Za 5. mjesto
11:20 Za 3. mjesto
13:15 FINALE