Hrvatska
Cedevita Junior deklasirala Split, Mulaomerović poručio: Igrali smo fantastičnu utakmicu

Cedevita Junior deklasirala Split, Mulaomerović poručio: Igrali smo fantastičnu utakmicu

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: Marin Sušić

Potop Splićana

Momčad s Kajzerice dominantna protiv drugoplasirane momčadi lige, 108:76


Cedevita Junior furiozno je otvorila utakmicu uz odličnu timsku obranu i sjajan dalekometni šut sa čak 7 pogodaka za tri iz 8 pokušaja. KeVaughn Allen je u tom segmentu bio savršen s pet pogodaka. Rezultat nakon 10 minuta igre bio je 34:13. Igrači Damira Mulaomerovića i nakon malog odmora ostali su precizni iza linije 6,75 m. Bilić kao starter i zatim Bogdanović te Ljubičić dobro su iskoristili povećanu minutažu u prvom dijelu, a vodeći strijelac bio je Allen s 23 poena. Rezultat je bio 58:36.

Obje strane držale su visoki tempo igre u nastavku, ali prednost domaćina nastavila je rasti te se povećala na +27 prije zadnjeg perioda. Sedam i pol minuta prije kraja prednost je bila na maksimalnih +37, a konačni rezultat bio je 108:76. Allen je ostao vodeći strijelac sa savršenim šuterskim izdanjem: 29 poena uz 4/4 za dva i čak 7/7 za tri. Luke je imao double-double s 10 poena i 12 asistencija. Marko Ljubičić bio je najbolji skakač s 8 uhvaćenih lopti.

Damir Mulaomerović: "Svako bi se prije utakmice kladio na Split, naravno moram priznat da mi je drago što smo pobijedili, pobjeda je uvijek bitna, ali mislim da je i bitno kako smo igrali. Igrali smo fantastičnu košarku, brzu, modernu, dosta otvorenih trica, dobra obrana i čak s tim hendikepom bez visokog igrača mislim da smo izgledali sjajno. Svi koji su igrali i mladi igrači koji su bili na terenu su bili sjajni. Pogotovo Ljubičić koji je dobio dosta minuta nenadano, ali je odigrao sjajnu ulogu. Ponosan sam na košarku koju smo igrali, na sve igrače i kapa im dolje. Iskreno nisam ni ja očekivao da ćemo pobijediti Split, ali uvijek se trud, energija, dobar pristup i odnos isplate. Drago mi je radi klinaca, Bogija, Bilketa i Ljube koji će vjerojatno obilježit budućnost naše košarku."

Marko Ljubičić: "Prije svega bih htio čestitat svojim suigračima, stvarno smo se vraški borili danas. Baš smo pokazali karakter, timski način igre, sve je bilo super. Također, dijeliti parket s bratom i igrati protiv njega je baš jako dobar osjećaj jer mi je on jedan od košarkaških idola."

Standings provided by Sofascore