Hrvatska
Šibenka je tri minute prije kraja bila na +5, Cedevita Junior ipak uzela pobjedu

Šibenka je tri minute prije kraja bila na +5, Cedevita Junior ipak uzela pobjedu

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: KK Cedevita junior

Sjajna utakmica


CEDEVITA JUNIOR – ŠIBENKA 96:89 (25:23, 25:28, 20:19, 26:19)


Zagrepčani su kod kuće slavili rezultatom 96:89

Prije početka današnje utakmice 24. kola FAVBET Premijer lige između Cedevite Junior i Šibenke, gospodin Božo Perković, povjerenik natjecanja FAVBET Premijer lige dodijelio je priznanje MVP igraču po izboru glavnih trenera i sportskog direktora za mjesec veljaču – Ivanu Karačiću.

Cijelo prvo poluvrijeme utakmice bilo je, sukladno najavama, vrlo neizvjesno. Na radost publike prvih 20 minuta bilo je ispunjeno atraktivnim potezima – tricama i zakucavanjima obje momčadi. Rezultat prije velikog odmora bio je 50:51 u korist gostiju. Vodeći strijelci domaćina bili su Allen i Karačić s po 14 poena, a najkorisniji igrač FAVBET Premijer lige za veljaču dodao je i 6 skokova te 3 asistencije. Cijela momčad bila je i vrlo učinkovita iza linije za tri poena uz 7 pogodaka iz 17 pokušaja (41%).

Nastavak je donio bolje obrambene predstave obje ekipe, a utakmica je i dalje ostala izjednačena pa je rezultat prije zadnjih 10 minuta igre bio 70:70. Gosti su bolje otvorili završnu dionicu i tri minute prije kraja imali su prednost od 5 koševa razlike. 

Nakon toga, momčad Damira Mulaomerovića pokazala je odlučnost i sjajnim potezima na obje strane terena okreće utakmicu u svoju korist. Na kraju, pobjedničkom se pokazala petorka sa spojem mladosti i iskustva: Austin, Allen, Jelić, Ljubičić i Bogdanović. Allen je bio vodeći strijelac s 33 poena, Karačić najbolji skakač s 11 uhvaćenih lopti, a Austin je imao 10 asistencija. Mladi Bogdanović je u nešto manje od 30 minuta igre zabilježio 12 poena, 3 asistencije i 2 skoka dok je Ljubičić u malo više od 6 minuta na parketu imao 4 poena.

KeVaughn Allen, irač Cedevite Junior: "Danas smo bili spremni na borbenu utakmicu, pogotovo zbog izostanaka nekoliko suigrača. Najbitnije je bilo što se nismo predavali, a svi koji su igrali dali su svoj doprinos."

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Obje ekipe su unatoč bolestima i ozljedama odigrale sjajnu utakmicu. Mi već neko vrijeme treniramo bez cijele ekipe, a onda se i na dan utakmice razbolio Ogrizović. Serdarušić nam je jako nedostajao sa svojom energijom. Moram priznati da je u jednom trenutku izgledalo da bi mogli izgubiti, no momci su pokazali karakter. Mladi Bogdanović i Ljubičić su na kraju utakmice odigrali stvarno sjajno, a 'Ljubo' je mijenjao Karačića. Najvažnije za njih je da se na ovakvim utakmicama postaje igračem. Naravno, Allen i Luke bili su na razini, a zatim i Jelić. Šibenka je imala svoje momente, a meni je drago da smo karakterom i defanzivom došli do vrlo bitne pobjede."

Petar Maleš, pomoćni trener Šibenke: ‘Imali smo kontrolu cijele utakmice, bio je tu i egal i na kraju zadnje tri minute došli smo do sedam poena prednosti i jednostavno nismo znali sačuvati tu prednost. Brzopleti smo bili u napadu i u obrani smo radili neke greške. Tužni smo i nesretni, trebali smo dobiti ovu utakmicu. Trebali smo biti pametniji i na kraju sve to riješiti u svoju korist.’

Đorđe Topolović, igrač Šibenke: ‘Mi smo ispoštovali dogovor iz svlačionice koji nam je trener rekao i mislim da smo odigrali jednu jako mušku, napetu i uzbudljivu utakmicu u kojoj nismo imali dovoljno smirenosti na kraju da završimo ovu utakmicu, jednostavno, nismo se mogli vratiti.’

 


Standings provided by Sofascore