Hrvatska
Cedevita Junior slavila protiv Dinama i sustigla ga na ljestvici

Cedevita Junior slavila protiv Dinama i sustigla ga na ljestvici

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: Marin Sušić/Cedevita Junior

Gradski derbi

Cedevita Junior pobijedila je Dinamo u 16. kolu FAVBET Premijer lige rezultatom 96:91.

Cedevita Junior sjajno je otvorila utakmicu i nakon dvije brze trice KeVaughna Allena povela 6:0, a zatim su mu se u učinkovito pridružili i ostali suigrači te se u jednom trenutku prednost povećala i na +15.

Tijekom druge četvrtine Dinamo je podigao intenzitet svoje igre i stigao na zaostatak od samo pola koša. "Narančasti" su pronašli odgovor i na veliki odmor otišli s vodstvom 48:39. Allen je bio najbolji strijelac s 19 poena i tri asistencije, a vrlo dobar je bio i Ivan Karačić uz 8 poena, 5 skokova, dvije dvije te isto toliko asistencija.

Nastavak utakmice nakon velikog odmora svakako je pripao "modrima" koji su stigli i do svog prvog vodstva od tri razlike, ali ekipa Damira Mulaomerovića uspjela je u završnicu ući s minimalnom prednošću - 68:69. Navijači u solidno ispunjenoj dvorani u Trnskom mogli su uživati u uzbudljivoj završnoj dionici igre pa je domaća momčad tek u posljednjoj minuti ostvarila nedostižnu prednost i stigla do pobjede.

Allen je ostao vodeći strijelac s 23 poena, izvrstan je bio Renato Serdarušić s 19 koševa i 8 skokova od kojih je polovica bila u napadu. Igrač utakmice prema valorizaciji bio je Karačić s 12 poena, 10 skokova i 5 asistencija.

Standings provided by Sofascore