Hrvatska
David Ušić utišao Maligane, prva pobjeda Škrljeva

David Ušić utišao Maligane, prva pobjeda Škrljeva

Pao je i Sinj!

Iz Sinja za Basketball.hr Petar Kliškinić

Košarkaši Škrljeva upisali su prvu prvenstvenu pobjedu na gostovanju u Sinju kod Alkara rezultatom 73:79, premda su se nekoliko puta čupali iz rezultatskog minusa.

Alkar je odlično otvorio utakmicu tricama Markulina, rano otišao na +7 koševa prednosti uz još nekoliko promašenih zicera pa je to vodstvo moglo biti i još izraženije. Upravo su izgubljene lopte „kumovale“ brzom povratku Škrljeva u utakmicu, pa su krajem četvrtine preokrenuli i poveli.

Odlična rola Marića vratila je prednost na sinjsku stranu, semafor je pokazivao 28:20, ali tada su igrači Alkara ponovno promašili nekoliko nevjerojatnih zicera, tri su lopte bacili u aut što je Škrljevo ponovno vratilo u rezultatski egal.

U uvodnim minutama drugog poluvremena Škrljevo predvođeno Ušićem i Spencom radi seriju 12:0 za vodstvo 44:50, ali s druge strane uzvraćaju Brown i Vučić svojim tricama pa se u posljednju četvrtinu ušlo potpuno izjednačeno.

Tri minute prije kraja susreta rezultat je bio 71:71, tada na scenu ponovno stupa David Ušić koji je sa šest vezanih koševa odvojio Škrljevo na ugodnu prednost, pokušao je Vučić tricom vratiti nadu Alkaru, ali na žalost 700-injak sinjskih navijača nije bio uspješan.