Intervjui
Džidić doveo Lukačića i Naletilića

Džidić doveo Lukačića i Naletilića

U Čapljinu stigla pojačanja iz Cedevite Junior i Širokog.

Karlovčanin Karlo Lukačić (19), dojučerašnji bek Cedevite Junior karijeru će nastaviti u Čapljini (BiH) gdje je potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnosti produženja na još godinu dana. Prvoligaša s juga Hercegovine vodi Boris Džidić, nekadašnji košarkaš Cibone i Benstona (Dubrave), a ovoga ljeta poprilično je osnažio svoju momčad čemu govori činjenica da je na mjestu organizatora igre doveo i Josipa Naletilića iz Širokog Brijega koji je nekada nosio dres i Jollyja iz Šibenika

”U kontaktu smo bili s menagerom od Karla i u ovom mjesecu je odradio s nama sedam dana treninga. Bili smo zadovoljni onim što smo vidjeli i dogovorili suradnju. Od njega očekujemo puni profesionalizam i određenu ”glad” na svakom treningu, te da uz iskusnog Naletilića na poziciji organizatora igre napreduje iz dana u dan” - kaže Džidić na početku razgovora naznačavajući u kojem bi smjeru trebao ići nastavak karijere Karla Lukačića koji je prošle sezone u prosjeku ubacivao 12 poena za Cedevitu Junior u Prvoj ligi. Borisu smo naznačili da je prava rjetkost da neki mladi igrač iz Hrvatske dođe u BiH.

”Moram reći da mladi igrači iz Hrvatske nemaju pravi uvid u stanje i kvalitetu klubova u BiH. Čak mislim da naša liga ni po čemu nije lošija od Hrvatske, a iskreno mislim da bez ABA ligaša je ova liga kvalitetnija 20-30 posto.”

Džidić je nakon uspješne prošle sezone potpisao novi trogodišnji ugovor s Čapljimom.

”Vjerujem da u idućoj sezoni možemo biti jedan stabilan klub koji neće strepiti od ispadanja iz lige i da u svakoj utakmici možemo ići na pobjedu. Želim prije svega da nas ozljede zaobiđu jer to nam je prošle sezone u prvom dijelu stvaralo najveće probleme”.

Iskoristili smo priliku i pitali ga koliko prati košarkaška zbivanja u Hrvatsko.

j ”Jako dobro pratim, a moju Cibonu više nego druge klubove. Znam da Cibona želi biti što konkuretnija u ABA ligi i dovođenje mladih igrača kao što su Drežnjak i Nakić je dobar potez. Žao mi je kada vidim da neki mladi igrači iz juniorskog pogona odlaze, a u ovoj situaciji kada s proračunom teško mogu parirati vrhu ABA lige idealna stvar bi bila stvarati mlade igrače. Osobno me nitko ne bi mogao uvjeriti da Cibona ne bi mogla raditi s mladim igračima kao što radi Mega” - zaključio je Džidić.