Hrvatska
Epilog pobjede Škrljeva na Baldekinu: Rajković pamti stare dvoboje, Šibenčani gledaju u budućnost

Epilog pobjede Škrljeva na Baldekinu: Rajković pamti stare dvoboje, Šibenčani gledaju u budućnost

Autor: Saša Ćirić

U izravnom duelu dvojice centara pobjedu je odnio gostujući, a to je , pokazalo se, bilo dovoljno i za ukupnu pobjedu Škrljeva.

Momčad Damira Rajkovića može ući u treći krug natjecanja HT Premijer lige u potpuno vedrom raspoloženju. Sinoć je na Baldekinu Škrljevo ubilježilo svoju četvrtu pobjedu u nizu, što mu je nakon 22 odigrana kola osiguralo šestu poziciju u domaćem prvenstvu.

Dojmovi sudionika nakon odigrane utakmice bili su ujednačeni. Svi su se složili da je bolja momčad potpuno zasluženo pobijedila. Neki od njih, poput Rajkovića, prisjetili su se i nekih starih dvoboja ovih momčadi:

Ovo je prva povijesna pobjeda Škrljeva na Baldekinu, prije nekoliko godina smo odigrali ovdje tri produžetka, ali nismo uspjeli izvući pobjedu tada. Bez obzira na izostanak publike, ovo je i dalje težak teren. Šibenka je u utakmici protiv Cibone pokazala da igra dobro na domaćem parketu, rasterećeni su i sigurni u šutu i prodoru zbog manje rotacije. Mi smo se tražili tijekom cijelog susreta, imali smo dvije situacije u kojima smo mogli prelomiti utakmicu, međutim u tim trenucima bi se u naše redove uvukla nervoza. Ne bismo više spuštali loptu na Robertsona koji bi se izborio za kvalitetnu i dominantnu poziciju, nego bismo pokušavali šutom iz vana. Nismo se snalazili u tranzicijskoj obrani i puno koševa smo primali iz sekundarnog kontranapada, što je odvelo utakmicu u neizvjesnu završnicu. Drago mi je što pobjedom ulazimo u treći krug.

Premda je Amerikanac Arkim Robertson bio dominantna figura utakmice, gostujući trener je bio pun riječi hvale i za ostatak svoje momčadi.

Arkimu je protiv Šibenkine smanjene rotacije (na visokim pozicijama) bilo puno lakše, oni su dosta preuzimali i on bi iz takvih situacija dolazio do poena bez većih problema. On raste iz utakmice u utakmicu, imao je dobrih rola i protiv jačih centara što je zanimljivo jer je on ipak još uvijek u procesu prilagodbe i učenja, s obzirom na činjenicu da dugo nije igrao prije dolaska u Škrljevo. Ali, ne treba glorificirati samo njega, smatram da su i domaći igrači odigrali dobru utakmicu i čestitam im na tome.

S razmišljanjem svog trenera se slaže i Josip Barnjak, ali ističe kako su si sami zakomplicirali život u nekoliko situacija.

Čestitam dečkima iz Šibenika na dobroj utakmici. Nama je bio prioritet da pobijedimo u izravnom dvoboju za šesto mjesto i sada ćemo imati u trećem krugu utakmicu više (doma). Nadamo se da više nećemo morati ovakve utakmice pobjeđivati više puta, trebali smo to presjeći ranije, ali smo na kraju ipak odigrali dobru utakmicu i čestitam svojim suigračima.
Imali smo utakmicu skoro cijelo vrijeme u svojim rukama, međutim Šibenka se cijelo vrijeme vraćala u susret jer bismo im mi to dopuštali i na kraju smo došli u jednu neizvjesnu završnicu. Srećom, pogodili smo neke važne šuteve i ovaj put se sreća okrenula na našu stranu.

Branič Šibenke Domagoj Šarić nije krio nezadovoljstvo ponajprije pristupom cijele momčadi. 

Danas kako smo odigrali, nismo ni zaslužili pobijediti. Premda nam se na kraju stvorila šansa, svojom igrom i zalaganjem nismo zaslužili uzeti dva boda. Škrljevo sad ide sa šeste pozicije u idući krug natjecanja, jedna domaća utakmica više sasvim sigurno znači puno, ali mislim da i mi imamo svojih šansi do kraja sezone.
Došlo je do psihičkog i fizičkog pražnjenja nakon utakmice s Cibonom, htjeli mi to ili ne. Puno je lakše ući u takvu utakmicu nego u ovakvu (u kojoj si favorit). Nismo ušli maksimalno, da smo samo ponovili 70 ili 80% pristupa iz utakmice s Cibonom, ovo bi bilo glatkih dvadeset razlike za nas. Sad se okrećemo trećem krugu i to je to.

Pomoćni trener domaćih, Miro Jurić, vratio se nekoliko kola u prošlost da utvrdi ponavljajući uzorak.

U posljednjih četiri kola imali smo uspone i padove. Počevši od Zaboka, gdje smo odigrali fantastično, nakon toga protiv Sonika u Jazinama odigramo loše. Protiv Cibone se ponovno dignemo, a danas nismo bili dobri, igrali smo na refule. Na ulasku u četvrtu četvrtinu smo prešli u vodstvo, ali nismo to znali zadržati. Nekoliko obrambenih skokova nismo zatvorili i Škrljevo je pobijedilo sasvim zasluženo. Mi se okrećemo utakmici sa Zadrom, koja je na rasporedu već u utorak.

Složio se s konstatacijom da je Robertson bio nerješiva zagonetka za Mikovića, ali nije propustio pohvaliti ni sjajnog Pilepića.

Znali smo da je (Robertson) snažan i moćan, međutim mi smo prije utakmice ostali bez Bruna (Solomuna), te nam je nedostajalo to jedno tijelo u rotaciji ispod koša. Miković se u toj borbi umorio i nismo uspjeli kvalitetno zatvoriti Amerikanca. Ne treba zaboraviti i veliki doprinos Pilepića, koji je uzeo ključne lopte, pogodio nekoliko trica, iz ničega stvorio povoljne situacije i to je kvaliteta koju Škrljevo ima. Tu se nema što našim momcima za prigovoriti, htjeli su, ali ovaj put nije išlo. Idemo dalje.