Hrvatska
Regija
Fantastični dvojac Božić - Ivanov povukao Široki do pobjede, pogledajte Ivinu ključnu tricu

Fantastični dvojac Božić - Ivanov povukao Široki do pobjede, pogledajte Ivinu ključnu tricu

Autor: Z.D. Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

ABA 2 liga

Košarkaši Širokog Brijega su u okviru sedmog kola Druge ABA lige u Sarajevu pobijedili momčad Heliosa rezultatom 94:91. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Luka Božić s 25 poena i devet asistencija, javlja portal Meridiansportbet.ba

Ovo je peta pobjeda za Široki Brijeg, koji se tako popeo na drugo mjesto, dok je Heliosu ovo bio treći poraz, te su u ovom trenutku na četvrtoj poziciji u Drugoj ABA ligi. 

U prvoj četvrtini su košarkaši Širokog bili dominantni. Povukao je Ive Ivanov, a nakon odgovora Blaža Mahkovića s druge strane, uslijedila je serija od osam poena Širokog, kada je sjajni Luka Božić pogodio dvije trice. Do kraja prve četvrtine Široki je stekao prednost 26:19.

Međutim, u drugoj dionici uslijedila je bolja igra slovenske ekipe, koja je vrlo brzo neutralizirala zaostatak te čak i prešla u vodstvo. Igralo se poen za poen, da bi košem Josipa Bilinovca u posljednjoj sekundi Široki osigurao prednost na poluvremenu 46:45.

Na samom startu treće četvrtine Široki je napravio još jednu seriju od osam uzastopnih poena, čime su se odlijepili na +9, a trojkom Ivanova na četiri minuta do kraja imali su 12 poena prednosti. Helios je uspio do kraja dionice smanjiti razliku ma -6 (71:65).

Kada je Ivan Kučan na početku posljednje četvrtine pogodio trricu, a par napada nakon toga je to isto učinio i Mateo Čolak, Široki je otišao na +12 (82:70) i izgledalo je kao da će Širokobriježani utakmicu lako privesti kraju. 

Međutim, u posljednjih par minuta Helios je došao do egal završnice i rezultata 91:91 na 19 sekundi do kraja. Široki je imao napad koji je predvodio Ivanov, koji je na osam sekundi do kraja pogodio tricu za 94:91. 


U posljednjoj sekundi je Mahković za Helios promašio šut za produžetak te je rezultat ostao nepromijenjen. Time je Široki došao do maksimalnog učinka u sarajevskom balonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore