Hrvatska
Regija
FOTO: Big Baby odabrao broj koji će nositi na dresu

FOTO: Big Baby odabrao broj koji će nositi na dresu

Autor: Paulo Sarić

Iako je službeno predstavljanje zakazano za petak ujutro, bivši je igrač Celticsa, Magica i Clippersa već odradio prvi trening s KK Zadar.

Glen Davis odradio je prvi trening s K Zadar. Visoki Amerikanac rođen u Baton Rougeu jučer je sletio u zračnu luku Zemunik te se danas poslijepodne priključio treninzima hrvatskog kluba. Za ikakve konkretnije dojmove još uvijek je prerano, no jedno je sigurno. Zadar nikada do sad nije doveo stranog igrača takve reputacije.

- Doveli smo veliko ime i bivšeg NBA prvaka koji iza sebe ima devet sezona u najjačoj ligi na svijetu. Stigao je kasno sinoć, a došao je umoran jer je dan i pol putovao – rekao je sportski direktor KK Zadar Branimir Longin.

Upečatljiv je bio doček koji je jučer kasno navečer organiziran od strane navijača zadarskog abaligaša koji su 'presreli' Davisov automobil na putu od zračne luke do grada i zajedno se proveselili pokazavši mu koje mjesto košarka i, prije svega, KK Zadar zauzimaju u Donatovom gradu.

- Navijači su ga malo iznenadili jer nije očekivao da će ga čekati u deset i pol navečer. Osebujan je lik, ali skroz simpatičan. Dobro su ga primili, on je dobro primio njih tako da je sve ispalo super – dodao je Longin.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Dovođenje igrača s bogatim NBA iskustvom i prstenom prvaka najjače lige na svijetu izvrstan je marketinški potez koji bi klubu trebao donijeti koju stotinu prodanih godišnjih ulaznica više. Znači li to i da KK Zadar sa sportske strane gaji velike ambicije?

- Ne bih išao tako daleko. U svakom slučaju doveli smo kvalitetnog igrača. Ostaje pitanje u kakvoj je fizičkoj spremi, no svjesni smo da će mu vjerojatno trebati određeni period da se uigra s ekipom i dođe u optimalnu fizičku spremu.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Čim je ušao u dvoranu Davis je uperio pogled visoko pod svod i pogledao dresove velikana hrvatske košarke Krešimira Ćosića i Giuseppea Gjergje. Bolju motivaciju teško da može dobiti. Njegovim dolaskom momčad je konačno kompletirana i trener Aleš Pipan konačno može krenuti u pravi trenažni proces te se u potpunosti posvetiti nadolazećim izazovima.

- Kasno smo se skupili te smo prvih desetak, petnaestak dana imali dosta problema čak i igrati pet na pet. Odradili smo i određeni broj prijateljskih utakmica, no manje nego smo željeli jer nas nije bilo dovoljno. Napokon smo kompletni i idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu – zaključio je Branimir Longin.

Radi velikog interesa navijača zadarski je klub odlučio sutrašnji trening otvoriti za gledatelje pa će svi zaljubljenici u košarku Big Babyja imati priliku vidjeti već u petak u dvorani „Krešimir Ćosić“ od 19:15 sati.

Dodajmo da je Davis izabrao i broj na dresu te bi u narednim mjesecima, a u Zadru se nadaju i do kraja sezone, trebao nositi 0 na leđima.