Regija
FOTO/VIDEO: Marić promašio za pobjedu Cibone u Srijemskoj Mitrovici

FOTO/VIDEO: Marić promašio za pobjedu Cibone u Srijemskoj Mitrovici

Autor: Teo Cilar

Malo je falilo da Cibona dođe do pobjede protiv Mega Bemaxa, ali domaćini su imali više sreće u završnici te su došli do svoje sedme pobjede.

U utakmici punoj preokreta Cibona je upisala svoj šesti poraz u ABA ligi. Bolja je bila momčad Mega Bemaxa koja je u dramatičnoj završnici slavila 82:80 (15:18, 22:22, 27:22, 18:18). Imala je Cibona priliku doći do pobjede, ali je šut za tri Igora Marića iz teške pozicije promašio cilj. 

Završnica utakmice bila je posebno dramatična. Mega je imala vodstvo 81:78, ali onda je Andrija Marjanović napravio veliku pogrešku kada je skočio na fintu Karla Uljarevića na trici i faulirao ga na deset sekundi do kraja te tako dao priliku Ciboni da poravna rezultat. Dejan Milojević se toliko naljutio na svojeg igrača da je utrčao u teren do njega i rekao mu što ga ide. 

Uljarević je pogodio prvo, promašio drugo i pogodio treće bacanje za minus jedan. Na pet sekundi do kraja fauliran je Luka Ašćerić koji je pogodio prvo, a promašio drugo bacanje što je dalo priliku Ciboni da dođe i do pobjede. Nakon minute odmora, posljednja lopta došla je u ruke Igoru Mariću na krilu koji iz vrlo teške situacije šutira tricu koja nije ušla. 

Cibona je u prvom poluvremenu, točnije u drugoj četvrtini u nekoliko navrata došla do osam poena prednosti, a tu su razliku imali i na 58 sekundi do kraja prvog poluvremena, ali domaćini su za to vrijeme uspjeli ubaciti pet poena pa je Cibona na odmor otišla s tri poena prednosti. Nastavili su domaćini seriju i u trećoj četvrtini i s novih 5:0 došli do prednosti, a sredinom perioda imali su i plus osam. Dobrom rolom Ivana Novačića, Cibona je do kraja četvrtine došla na samo minus dva. 

Tricom Uljarevića i dvicom Johndre Jeffersona Cibona je otvorila posljednju četvrtinu za vodstvo 64:67. Cijelim tijekom posljednje dionice Cibona je održavala minimalnu prednost da bi domaćini na tri minute do kraja tricom Ašćerića minimalno poveli, ali Novačić je novom tricom odmah vratio vodstvo Cibosima. Posljednje vodstvo Cibona je imala na dvije minute do kraja, Mega je tada preuzela vodstvo poslije čega je uslijedila gore opisana završnica.


Goga Bitadze bio je nerješiva enigma za obranu Cibone, ubacio je 28 poea uz 6 skokova. Novačić najbolji kod Cibone s 14 poena i 3 skoka, Marko Ljubičić je zabio 12 uz 6 asistencija i 5 skokova dok je Uljarević utakmicu završio s 10 poena.