Hrvatska
FOTO/VIDEO: Zadarska dica zaredala s naslovima!

FOTO/VIDEO: Zadarska dica zaredala s naslovima!

Autor: Paulo Sarić

Italija je ponovno bila sretna za mladiće iz Škole košarke Zadar.

Nakon što su prošli tjedan košarkaši rođeni 2009. godine i mlađi osvojili prvo mjesto na prestižnom turniru Un canestro per Bologna ovog su vikenda nove dobre vijesti došle s 'Čizme'.


Zadarska dica rođena 2007. godine prije nekoliko su dana osvojili tradicionalni Torneo CEFA koji se održao u Castelnuovo di Garfagnaniju. Igran po nekonvencionalnim pravilima po kojima se utakmica traje 36 minuta (šest šestina po šest minuta), ovaj je turnir međunarodnog karaktera dobro poznat mladićima iz Škole košarke Zadar koji su nastupili na 18 od njegovih 27 izdanja, prvi put davne 2001. godine.


Mladi su Hrvati s dvije pobjede iz tri susreta kao prvi u skupini završili grupnu fazu natjecanja te izborili mjesto u polufinalu. Tamo ih je čekala Aurora Desio 2007 koja je pružila jako dobar otpor, pa su mladi Zadrani morali dati sve od sebe ne bi li uspjeli doći do finala i okršaja s lanjskim pobjednikom. Na koncu su slavili rezultatom 57-51 čime su izborili ogled s braniteljem naslova Nuovo Centro Minimarketom iz Forlija kojega su nadvisili 61-52 i došli do prve pobjede na turniru nakon dugih 12. godina.


Mladi su Zadrani, koje su s klupe vodili trenerica Marija Sipina i treneri Marin Pulja i Umberto Piasevoli, do svog drugog naslova u Italiji u samo deset dana došli s pet pobjeda iz šest utakmica, te su za kraj poručili da će se – rado vratiti i dogodine.