Europa i Svijet
Hrvatska
Gjergja slavodobitno kroz Kopenhagen, Grčka se provukla na Mejdanu

Gjergja slavodobitno kroz Kopenhagen, Grčka se provukla na Mejdanu

Autor: Branko Tabak

Eurobasket 2021.

Nova uvjerljiva pobjeda Belgije i hrvatskog stručnjaka Darija Gjergje u kvalifikacijama za Eurobasket 2021. Belgijska reprezentacija je nakon domaće pobjede nad Litvom slavila na gostovanju kod Danske 72-88.

U istoj skupini C Litva je na svom parketu preokretom i posljednjoj četvrtini stigla do pobjede nad Češkom 97-89.

S dvije pobjede Belgija je usamljena u vrhu. Češka i Litva imaju po jednu, dok je Danska i dalje bez pobjede.

Najviše uzbuđenje i poena ponudila je utakmica između Bugarske i Latvije u skupini H. Bugari su slavili nakon produžetka 110-104.  U drugom susretu ove skupine Bosna i Hercegovina je nakon velike borbe poražena u Tuzli od Grčke  65-70. U posljednju četvrtinu ušlo se s 15 poena viška za Grke, domaćini su stigli na zaostatak od tri poena (65-68), no do preokreta ipak nisu mogli.

Nakon dva kola Grčka ima četiri, a Bugarska i Bosna i Hercegovina tri boda, dok je Latvija s dva boda i bez pobjede na posljednjem mjestu.

U skupini G Francuska je s 85-66 pobijedila Crnu Goru, a Velika Britanija s 81-73 Njemačku. Nakon dva odigrana kola sve reprezentacije imaju omjer pobjeda i poraza 1-1.

Izrael je u skupini A nadigrao Rumunjsku 87-63 te je s omjerom 2-0 vodeći u poretku. Poljska i Španjolska su na 1-1, a Rumunjska na 0-2.