Hrvatska
Helbich: Vjerovao sam...

Helbich: Vjerovao sam...

Autor: Teo Cilar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Trener Zadra nije krio zadovoljstvo nakon pobjede protiv Cibone i poravnanja u finalnoj seriji na 2-2.

Košarkaši Zadra slavili su protiv Cibone u rudarskoj borbi četvrte finalne utakmice za prvaka Hrvatske te tako izjednačili u seriji na 2-2 i izborili majstoricu u Zagrebu. Trener Zadra Srđan Helbich bio je zadovoljan načinom kojim su njegovi igrači izborili ovu vrlo važnu pobjedu i majstoricu u Zagrebu u petak. 

‘Moram čestitati momcima na fenomenalnoj, fanatičnoj borbi. Od kraja zadnje utakmice do početka ove utakmice sam ih uvjeravao da ponovimo jednaku obrambenu utakmicu kao što smo i odigrali, bez obzira kako izgledali u napadu. Vjerovao sam da ćemo pogoditi neki šut izvana, ali kažem, rekao sam da ćemo s ovakvom obranom dobiti utakmicu i dobili smo. Iskontrolirali smo napadački skok, koji je njima iz drugog napada donio 17 poena, a u ovom susretu to nije bio slučaj, već smo mi imali više poena iz druge šanse. Čestitam i Ciboni na dobroj partiji, i sada nas čeka potući se za pehar u Zagrebu. Još bih pohvalio navijače i nadam se da će nas u nekom pristojnom broju podržati u Zagrebu, jer nam je u onoj utakmici u Splitu baš to puno značilo.’

Sve četiri dosadašnje utakmice bile su neizvjesne, kakva će biti peta u Zagrebu, saznat ćemo u petak, nadamo se opet neizvjesna do samog kraja.