Hrvatska
Regija
Hoće li domaći teren Zadranima uistinu biti prednost? Ovisi koga pitate...

Hoće li domaći teren Zadranima uistinu biti prednost? Ovisi koga pitate...

Autor: Paulo Sarić

Susret Zadra i Mornara jedini je dvoboj momčadi s Jadrana u – Jadranskoj ligi.

Pobjeda nad Goricom dala je nekoliko dana mira igračima Aleša Pipana u pripremi za nedjeljni dvoboj Jadranske lige protiv Mornara. Zadrani su regionalnu sezonu otvorili s tri poraza i u nedjelju protiv crnogorskog prvaka traže prvi dvobod koji bi ih maknuo sa zadnje pozicije i doveo u mirnije vode pred nastavak sezone. Prvi preduvjet za slavlje pred svojim navijačima bolja je igra, čega su svjesni i u zadarskim redovima.

 - Trebamo odigrati puno bolje, odgovornije i agresivnije u odnosu na prethodne utakmice. Mornar je iskusna ekipa, dobro popunjena na svim pozicijama. Dobro su otvorili sezonu i dobro guraju na oba fronta, kako u Europi, tako i u regionalnoj ligi. Šuterska su momčad i morat ćemo odigrati pravu momčadsku utakmicu kako bismo stigli do pobjede. Moji su igrači svjesni važnosti susreta i vjerujem da će dati sve od sebe i da ćemo se na kraju veseliti – rekao je u najavi utakmice trener hrvatskog abaligaša Aleš Pipan koji će sutra moći računati i na novopristiglog Williama Magarityja.

Za razliku od Zadra, Mornar je dobro krenuo u sezonu. Iako je uvjerljivo poražena u prvom kolu u Ljubljani, momčad Mihaila Pavićevića brzo se pribrala te je u prošlom kolu na domaćem parketu svladala Partizan i osokoljena solidnim izdanjima u Eurokupu dolazi u Dalmaciju.

- U ABA ligi nema podjele na lake i teške utakmice. Zadar shvaćamo na potpuno isti način kao Zvezdu, Budućnost, Partizan… Oni su bez pobjede i učinit će sve da se pred svojim navijačima odmaknu od začelja. Međutim, to što igraju pred svojom publikom ne mora ništa značiti. Ne priznajem nikakav domaći teren niti na njega gledam kao na prednost za ekipu domaćina. Izuzetno cijenimo Zadar, ali naša forma je u usponu, igra u posljednje tri utakmice ohrabruje i na njoj gradimo optimizam. Idemo na pobjedu – poslao je snažno upozorenje Pipanovim momcima trener Mornara.

FOTO: Aleš Fevzer - KK Petrol Olimpija

Iako će u Zadar doći bez vrlo opasnog Đorđa Drenovca koji je prošle sezone zabijao 13,5 koševa, uz četiri skoka i 2,3 asistencije po susretu, Crnogorci s velikim ambicijama ulaze u sutrašnji susret.

- Gostujemo kod ekipe koja ima skor 0-3 i vjerujem da Zadrani ovu utakmicu dočekuju bukvalno kao „sve ili ništa“ i morat će od prve minute jurnuti na pobjedu što može biti naš adut. Pokušat ćemo pametnom i smirenom igrom iznenaditi domaćina i nadograditi pobjedu protiv Partizana – najavio je ponajbolji igrač Mornara Nemanja Vranješ.

Puno će toga u igri Zadra ovisiti o Luki Božiću koji je u prva tri kola bio daleko najbolji pojedinac hrvatske momčadi te kao treći u konkurenciji za najkorisnijeg igrača lige ulazi u nedjeljni dvoboj.

- U ABA ligi još nismo slavili ove sezone i nadam se da ćemo protiv Mornara prekinuti negativan niz. Oni su kvalitetna momčad koja je dobro ušla u sezonu, no mi smo maksimalno motivirani i odigrat ćemo najbolje što možemo kako bismo upisali pobjedu – poručio je Božić.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.