Hrvatska
Regija
FOTO/VIDEO: Igrači i trener Mege prepuni pohvala za domaćine – U Zadru se postaje igrač!

FOTO/VIDEO: Igrači i trener Mege prepuni pohvala za domaćine – U Zadru se postaje igrač!

Autor: Paulo Sarić

Kad je voda došla do grla Zadar je zaigrao kao zna te se pobjedom oprostio od navijača.

Zadar je nakon velike borbe preokretom u završnici došao do svoje desete ovosezonske pobjede u ABA ligi čime je na najbolji način završio regionalnu sezonu. Domaćini su dugo vremena muku mučili s mladim i talentiranim igračima Mege, no na kraju je presudilo iskustvo i veća kvaliteta hrvatskog sastava.

- Znali smo što nas čeka. Mega je mlada momčad koja puno trči i dosta skače u napadu. Lošije smo otvorili utakmicu, no u drugoj smo četvrtini uspjeli okrenuti susret i na poluvrijeme otišli s plus sedam Nismo uspjeli iskontrolirati meč u drugom poluvremenu pa se pobjednik nije znao do samog kraja. Srećom, uspjeli smo trijumfirati i pobjedom se oprostiti od navijača – kratko je kazao jedan od junaka sinoćnje pobjede Ive Ivanov.

Na njegove se riječi nadovezao i trener Naglić koji je i drugi puta ove sezone svladao srbijansku momčad.

- Bila je teška utakmica, kakvu smo i očekivali. Bili smo mekani te smo primili devedesetak poena, no kada je voda došla do grla upalili smo motore, počeli igrati obranu i došli do pobjede. Drago mi je što smo se na najbolji način oprostiti od vjernih navijača – izjavio je strateg Zadra te se osvrnuo na predstave Filipa Kraljevića i Lovre Bašića - promašili smo dosta zicera, nije Fićo bio jedini u tome. Treba biti pozitivan i dati mu podršku, pogotovo pošto se diže u posljednje vrijeme. Mislim da je ona situacija u kojoj mu je poništen koš nije trebala biti svirana. Da je zakucao tri od pet lopti koje je mogao sigurno bismo lakše dobili, no trebamo biti pozitivni nakon pobjede. Drago mi je što je Lovre odigrao dobro. Ima moju maksimalnu podršku, kao i svi igrači, te se nadam da će uhvatiti kontinuitet.


Za razliku od domaćina koji su imali motiv da se pobjedom oproste od svojih navijača gosti su u Zadar došli odigrati najbolje što mogu i skupljati prijeko potrebno iskustvo.

- Čestitam Zadru na pobjedi. Došli smo u izmijenjenom sastavu u odnosu na dosadašnji dio sezone i ovaj nam je meč zasigurno bio dobro iskustvo. Dugo smo vremena dobro igrali, ali serija domaćina 18-0 je prelomila utakmicu. U ovakvim se susretima najbolje uči. U Zadru se postaje igrač i sigurno je da će nam ovaj dvoboj puno vrijediti. Sada se okrećemo posljednjem kolu i želimo pobjedom završiti ABA ligu – rekao je najbolji strijelac Mege Stefan Sinovec, dok je dugogodišnji poznanik zadarske publike Dejan Milojević istaknuo:

- Imali smo svoje momente, no loša obrana i skok su nas koštali pobjede. Imali smo dosta izgubljenih lopti u prednjem polju iz kojih je Zadar davao lagane koševe. Kada se izgubi lopta u prenošenju ili lošem dodavanju nema obrane da to popravi. Nismo imali znanja ni iskustva da preokrenemo utakmicu, iako smo imali neke šanse. Ovo je veliko iskustvo za moje momke jer se na ovakvim terenima postaje igrač – ustvrdio je gostujući trener koji nije želio koristiti mladost svoje momčadi kao alibi, ali je dodao - kada imaš ovoliko igrača kasnog 90-og godišta onda je logično da naivno izgubiš. Većina mojih momaka igra prvu seniorsku sezonu, neki od njih poput Miškovića i prvu seniorsku utakmicu u ABA ligi te će im ovakvi susreti puno koristiti. 

Zadrani se okreću domaćem prvenstvu u kojemu već u petak igraju gradski derbi protiv Jazina, dok će Mega idući susret odigrati u nedjelju u regionalnoj ligi kada dočekuje Igokeu.