Europa i Svijet
Hrvatska
Italija: Dobar učinak Perića nedovoljan za trijumf

Italija: Dobar učinak Perića nedovoljan za trijumf

Autor: Paulo Sarić

Polufinale talijanskog doigravanja započelo porazima Hrvata.

Jednako kao i Šminkeri Jasmina Repeše koji su u prvoj utakmici svoga para polufinala prvenstva Italije u košarci iznenađujuće poraženi od Trentina i Venecija drugoga Hrvata u poluzavršnici Serie A je izgubila prednost domaćeg terena izgubivši od jedine južnjačke momčadi kojoj sezona već nije završila, Avellina, rezultatom 73-80.

Prvo poluvrijeme je proteklo u igri koš na koš, te maksimalna prednost bilo koje momčadi nije prelazila četiri poena, što se dogodilo tek u dva navrata - u drugoj minuti kada su gosti tricom Raglanda poveli sa 2-6 i u 13. minuti kada je domaćin poluhorogom Haginsa poveo 25-21. Na veliki odmor otišlo sa rezultatom 32-32.

U nastavku smo gledali efikasniju košarku. Zaslužna za to bila je prvenstveno domaća momčad koja je ubrzala tempo igre i u samo dvije minute napravila seriju 7-0. No, očito su se preračunali jer je brži tempo vidljivo odgovarao gostima koji su vrlo brzo izjednačili, a do kraja četvrtine i prešli u vodstvo. Raspucao se Joe Ragland i svojoj momčadi donio prvu dvoznamenkastu prednost u 33. minuti, ali najveći je problem suigračima Hrvoja Perića predstavljao nekadašnji igrač Utah Jazza i Indiana Pacersa Kirilo Fesenko, koji je, slično kao i Raško Katić u polufinalu belgijanskog prvenstva  jednostavno bio prevelik i pretežak za centre domaće momčadi.

Do kraja susreta se razigrao Hrvoje Perić koji je jedini uspijevao dati potrebni impuls Venecijancima. Upravo je Dubrovčanin bio najbolji igrač domaće momčadi sa 18 koševa i 5 skokova, no njegov učinak nije bio dovoljan. Avellino su do pobjede predvodili već spomenuti Ragland sa 20 koševa i tricom 4/6, dok je Fesenko dodao 9 poena uz 6 skokova, ali je i bio jedini igrač u obje momčadi za čijeg je boravka na parketu napravljena dvoznamenkasta prednost.

Druga utakmica polufinala se igra u nedjelju, 28. svibnja sa početkom u 20.45 sati, također u Veneciji.