Hrvatska
Regija
Ivan Novačić: Nadam se da je Igokea uvertira za nešto bolje, pogotovo uoči Kupa

Ivan Novačić: Nadam se da je Igokea uvertira za nešto bolje, pogotovo uoči Kupa

Autor: KK Cibona

Nazor: Bolje je učiti nakon pobjede nego nakon poraza.

Košarkaši Cibone slavili su u dramatičnoj završnici u Draženovom domu protiv Igokee u 20. kolu ABA lige rezultatom 87:86.

“Danas vrlo bitna pobjeda za nas i napokon se sreća okrenula na našu stranu. Pokazali smo karakter pogotovo na kraju. Vjerovali smo u pobjedu do kraja. Problemi ostaju, ali bolje učiti nakon pobjede nego nakon poraza. Jedan od najvećih problema ekipe je poštivanje prednost, no ja se nadam da ćemo to riješiti kako sezona ide kraju”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

Bio je veliki pad samopouzdanja zbog šest uzastopnih poraza u regionalnoj ligi zato je bitno da smo došli do ove pobjede. Tomas je igrao sjajno u zadnjem napadu, onako kako i treba naš najbolji obrambeni igrač” , zaključio je Nazor.

“Čestitke momcima. Gubili smo šest razlike 40 sekundi do kraja. Pokazali smo karakter. Nadam se da je ovo uvertira u nešto bolje, pogotovo sada uoči Kupa”, podvukao je Cibonin košarkaš Ivan Novačić.

“Čestitke Ciboni na pobjedi. Utakmica je bila puna oscilacija sa obje strane. Cibona je bila šuterski raspoložena. Prijelomni dio utakmice je bio u drugom poluvremenu kada smo napravili dosta gluposti. Pokušali smo se vratiti i preokrenuli smo utakmicu u našu korist, no nismo imali rješenja za privesti utakmicu kraju. Imali smo i zadnji napad za pobjedu, ali nismo ga iskoristili”, kazao je trener gostiju Dragan Bajić nakon susreta.

” Jako slabo smo ušli u treću četvrtinu. Bili smo u lošem ritmu. U zadnjoj četvrtini odgovorili smo Ciboni, vratili smo se u utakmicu, no manjak koncentracije je donio poraz” izjavio je nakon utakmice Marko Ljubičić.

Sljedeću utakmicu Cibona će igrati 15.veljače protiv Škrljeva u četvrtfinalu Kupa “Krešimir Ćosić”. Završnica Kupa igra se od 14.- 17. veljače Zadru.

Cibona – Igokea  (24-19, 20-20, 27-22, 16-25 )

CIBONA: Bilinovac 11, Uljarević  14, Ratkovica 11, Geramipoor, Žorić 19,Ćorić, Gilbert, Novačić 11, Bošnjak, Rozić 12, Ljubičić, Tomas 9.

Igokea: Ponjavić 4, Artis 10, Gajić 2, Reinhardt 17, Glogovac, Nikolić, Jevtović 16, Ljubičić 12, Šibalić 3, Rikić 14, Preston 8.