Hrvatska
Regija
Je li utakmica s Igokeom bila ključna za Zadar ili Naglića?

Je li utakmica s Igokeom bila ključna za Zadar ili Naglića?

Autor: Branko Tabak

Utakmica za sljedeću utakmicu.

Je li utakmica s Igokeom bila ključna za Zadar ili Naglića? 

Trener domaćina Aramis Naglić nazvao ju je "prekretnicom za nastavak sezone" kluba s Višnjika. 

Rasterećeni protivnik koji je u Zadar stigao s tri pobjede samo je čekao svoj trenutak. U prvom poluvremenu Zadrane je držao Ive Ivanov. Ostatak ekipe bio je pod snažnom impresijom značaja utakmice. Malo tko na svojoj razini koja je u dosadašnjem dijelu natjecanja Zadru donijela tek jednu pobjedu. Unatoč svemu na odmor se otišlo s obećavajućih -2 (40-42).

Znalo se da Ivanov uz vrijednog Luku Božića ne može sam vući momčad Zadra. Očekivalo se da će u drugo poluvrijeme Zadrani ući opuštenije jer negativnih šumova s tribina nije bilo i svi uvjeti za mirniji nastavak susreta su bilu tu. 

No, dogodilo se suprotno. Igokea je u 24. minuti pobjegla na deset poena viška (45-55). Tada su se čula prva glasna nezadovoljstva s tribina. Čini se kako je baš to trebalo Zadranima. Nakon time-outa na parket je istrčala jedna ratobornija, samouvjerenija i odlučnija ekipa koja je do ulaska u zadnju četvrtinu preuzela vodstvo (58-57).

Malo je trebalo da se srdžba navijača pretvori u euforičnu podršku. Došlo je to do izražaja u 35. minuti nakon povezanih trica Šime Špralje i Prestona Knowlesa i vodstva domaćina 71-64 kada je dvorana eksplodirala od ushićenja.

Pobjednički usklik kapetana Šime Špralje "Ajmo!!!" i pokret ruke na dizanje dvorane na noge tijekom time-outu kod rezultata 82-71 u trenucima kada je utakmica bila riješena pokazatelj je koliko je naboja bilo akumulirano u zadarskoj svlačionici i srcima igrača.

Vratimo se sada pitanju s početka teksta: Je li utakmica s Igokeom bila ključna za Zadar ili Naglića? 

Odgovor je dao sam Naglić koji je na press konferenciji izjavio kako se veseli pobjedi jer mu ona jamči da će biti na klupi Zadra i u gradskom derbiju protiv Jazina u ponedjeljak i sve začinio komentar popraćenim osmijehom: "Još ćemo se družiti neko vrijeme!".