Hrvatska
Regija
Još jedan bicikl stiže u Hrvatsku

Još jedan bicikl stiže u Hrvatsku

Autor: KK Stoja

Dječaci sa Stoje osvojili turnir te se susreli s Nikolom Plećašom i Sanijem Bečirovićem.

Proteklog vikenda u Novoj Gorici (SLO) održan je 22. međunarodni košarkaški turnir „Sončkov dan“ na kojem je sudjelovalo stotinjak ekipa. Među njima je bila i ekipa dječaka KK Stoja (2006. i 2007. god.).

U tri odigrane utakmice dječaci sa Stoje ostvarili su tri pobjede i to redom protiv Life Class Nedelišća (HR), ŠD Krvavec (SLO) i Basket Trieste (IT). Dječaci trenera Damira Pauletića su opet pokazali vrhunske predstave i potvrdili da su iznimno nadarena generacija koja ima svjetlu budućnost.

U vrlo bogatom popodnevnom programu koji se održavao u gradskoj sportskoj dvorani, igrač KK Stoje Roko Cetina nastupio je u natjecanju u pogađanju trica. Nakon kvalifikacija i polufinala ušao je u finale gdje je bio bolji od konkurenta te tako osvojio bicikl, dres Dražena Petrovića, loptu i pehar. 


Drugi igrač KK Stoja, Pino Cukerić nastupio je u All Star ekipi turnira te je tako zajedno sa Rokom i dečkima sa Stoje zaokružio iznimno bogat sportski dan.

Moramo napomenuti da su i lani košarkaši Stoje imali glavnu riječ na turniru u Gorici kada je Diego Sošić također pobjedio u natjecanju u tricama i osvojio bicikl, a Vito Mlatac bio u all star ekipi turnira. Ovi uspjesi pokazuju kontinuitet u radu sa mlađim dobnim skupinama te stvaranje nekih novih košarkaških imena.

Ekipa sa Stoje ugodno se družila sa vršnjacima iz cijele regije, a poseban doživljaj je bio susret sa Nikolom Plećašom nekadašnjim jugoslavenskim reprezentativcem te Sanijem Bečirovićem bivšim slovenskim reprezentativcem koji su došli dati podršku pulskoj ekipi.

Dječaci KK Stoja će svoje nove predstave imati na turniru u Zagrebu u vrijeme adventa (22. i 23. 12) gdje će odmjeriti snage sa Cibonom i Cedevitom te krajem siječnja 2019. na velikom turniru u Beogradu gdje će im uz ostale ekipe protivnici biti Crvena zvezda i Partizan.