Hrvatska
Jusup u Osijeku vidio mlade igrače koji su „pokazali da znaju igrati“. Po Zadrane, u krivoj momčadi

Jusup u Osijeku vidio mlade igrače koji su „pokazali da znaju igrati“. Po Zadrane, u krivoj momčadi

Autor: Paulo Sarić

Mladi Franco Filipović i Vuk Dmitrović dobili su pohvale od oba trenera.

Bila je to jedna od onih utakmica s kojima oba suparnika mogu biti zadovoljni. Osječani su pružili dobar otpor favoriziranim gostima, nadoknadili 21 poen minusa i ozbiljno priprijetili, dok su Zadrani na koncu bez velike drame stigli do novih bodova u hrvatskom prvenstvu, pritom odmorivši startni bekovski dvojac Mavra-Allen.

Mislim da smo pružili dobar otpor, puno bolji nego u prvoj međusobnoj utakmici s početka sezone. Dali smo i šansu mlađim igračima i možemo biti zadovoljni – izjavio je najbolji strijelac 'Brokera' Antonio Jordano koji je susret završio s 24 poena.

Zadovoljan učinjenim je i njegov suparnik i nekadašnji kolega iz mladih reprezentacija Karlo Uljarević koji je u izostanku Dominika Mavre dobio veću minutažu koju je iskoristio za 13 poena i četiri asistencije.

Bila je dobra utakmica. Mislim da smo je kontrolirali do zadnjih šest-sedam minuta kada smo se malo opustili, ali na kraju smo bili fokusirani u obrani i pogodili neke šutove što nas je odvelo do pobjede – kazao je nakon sinoćnjeg dvoboja rođeni Osječanin.

Kada je semafor krajem treće četvrtine pokazivao 40-61 za Zadar, rijetki su očekivali da ćemo do kraja gledati zanimljiv susret, pogotovo imajući u vidu činjenicu da do tog trenutka domaćini nisu imali doprinos igrača s klupe koji su punih 27 minuta ostali bez poena.

Led je probio 18-godišnji Franco Filipović, a potom mu se priključio i Vuk Dmitrović. Oba mladi reprezentativci. Prednost gostiju počela se topiti, a kao nagradu za trud i dobro izdanje, osječki mladići su dobili priliku da završe što su započeli.

FOTO: KK Vrijednosnice Osijek

Na koncu su stigli na minus pet i skupili vrijedno iskustvo pred nastavak sezone.

Nisam namjeravao toliko držati mlade igrače, ali pošto su fenomenalno reagirali i utakmicu učinili rezultatski zanimljivom, na koncu sam ih ostavio. Nisam ih htio vaditi jer su svojim izdanjem zaslužili da ostanu na terenu – otkrio je domaći strateg Domagoj Kujundžić, dodavši da njegova momčad nema imperativ rezultata, već teži razvijanju mladih igrača.

Dobre role golobradih 'Brokera' privukle su i pozornost gostujućeg trenera Danijela Jusupa iz čijih su usta izišle riječi koje će glasno odjeknuti. Prije svega u zadarskoj svlačionici.

Vidio sam neke mlade igrače koji su pokazali da mogu dobro igrati, naročito kod Osijeka. Drago mi je to vidjeti. Sigurno su bolje reagirali nego naši mladi igrači – naglasio je 58-godišnji stručnjak kojeg prati reputacija da voli raditi s mladim igračima, dodavši – zadovoljan sam pobjedom. U ovom gustom ritmu natjecanja neke igrače moramo odmarati i svima davati šansu.

A da je ritam uistinu gust, potvrđuje i podatak da obje momčadi novi izazov imaju već u petak. Vrijednosnice Osijek će gostovati kod druge zadarske momčadi KK Sonik Puntamika u hrvatskom prvenstvu, dok će KK Zadar u Savskoj pokušati osvetiti poraz od Cibone iz četvrtog kola ABA lige i napraviti još jedan bitan koračić u bijegu s dna Jadrana.