Hrvatska
KeVaughn Allen šutirao 10/10 i poveo Cedevitu Junior do pobjede nad Dubrovnikom

KeVaughn Allen šutirao 10/10 i poveo Cedevitu Junior do pobjede nad Dubrovnikom

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: KK Cedevita junior

One man show

Cedevita Junior je uvjerljivo slavila protiv Dubrovnika u 4. kolu FAVBET Premijer lige rezultatom 87:73.

Unatoč tome što je ovo četvrta utakmica u 7 dana za ekipu Cedevite Junior, fenomenalno su ušli u susret, nisu pokazivali tragove umora. Susret su započeli brzom 11:2 serijom i odmah postavili ritam utakmice. U drugoj četvrtini ekipa s Velesajma je nastavila sa sjajnom igrom. Uz fenomenalnu igru KeVaughna Allena, Cedevita Junior je došla do visokih +25 do velikog odmora.

U nastavku susreta momčad Dubrovnika nije imala odgovore za Cedevitu Junior, tijekom treće četvrtine su pokušavali smanjiti vodstvo ekipe Damira Mulaomerovića ali pitanje pobjednika je već bilo riješeno u prvih 20 minuta.

KeVaughn Allen nije mogao promašiti danas, šutirao je savršenih 10/10 iz igre uz 6 pogođenih trica i 5 skokova. Allenov bekovski partner, Vito Kučić, je danas zabio 15 poena uz 4 asistencija. Kapetan Josip Batinić je večeras bio blizu triple-double učinka s 10 poena, 7 skokova i 9 asistencija.

Za Dubrovnik, Filip Vujičić je imao 19 poena i 8 skokova.

STATISTIKA

KeVaughn Allen, igrač Cedevite Junior: “Danas smo izašli izuzetno fokusirani, cijela ekipa je bila na jednom visokom nivou. Nakon poraza u prošloj utakmici htjeli smo danas izaći odigrati jednu dobru i kvalitetnu utakmicu. Moram pohvaliti svoje suigrače koji su me danas našli otvorenog, ruka me krenula ali oni su me stavili u poziciju da odigram ovako.”

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Čestitke igračima, bili su jako homogeni danas. Ovo nam je bila četvrta utakmica u tjedan dana, pribojavali smo se te energije i potrošnje. Moram priznati da sam jako sretan i zadovoljan današnjom utakmicom, pogotovo prvim poluvremenom. Čestitke Dubrovniku čiji su igrači odigrali jednu čvrstu utakmicu. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu, kažnjavali smo Dubrovnik gdje smo trebali i naravno pogađali smo šuteve.”

Standings provided by Sofascore