Hrvatska
Klupko se odmotava? Nazor nakon velike pobjede otvoreno o Littleovim sranjima!

Klupko se odmotava? Nazor nakon velike pobjede otvoreno o Littleovim sranjima!

Autor: Paulo Sarić

Doslovno. Tim riječima.

Sam broj gledatelja koji su se sinoć okupili u Krešinom domu dovoljno govori da Zadrani i nisu imali previše vjere da mogu ponoviti dobru partiju iz prve utakmice protiv Cedevite i produžiti polufinalnu seriju. Priče o bojkotu i u najbolju ruku 1000 gledatelja stvorili su kulise nedostojne završnice prvenstva Hrvatske, no oni najvjerniji na koncu su imali što vidjeti. Borbenost, emocije, strast. Bio je to Zadar kakvog svi u Donatovom gradu žele gledati.

 Nekontrolirana oscilacija nešto je što krasi moju ekipu i s time stvarno imamo problema. Znao sam da će pristup biti dobar kad te netko onako ponizi u Zagrebu. Svaka čast kvaliteti Cedevite, ali ako imaš karakter moraš ga prenijeti na teren, a mi smo to i napravili. Prvo poluvrijeme smo držali konce u svojim rukama i kada smo smanjili izgubljene lopte na najbolji mogući način smo kontrolirali utakmicu. U drugom smo dijelu otišli na 20 razlike. Dominirali smo u skoku, na kraju imamo i deset skokova više od Cedevite – krenuo je s analizom sinoćnjeg susreta domaći trener Ante Nazor koji je pad u samoj završnici pripisao nedostatku svježine  mislim da je povratak u egal stvar umora. Slobodno možemo reći da smo dominirali utakmicom od početka sve do tih par minuta kad se mogla okrenuti u njihovu korist. Prva se okrenula u njihovu, ova treća se okrenula u našu, ali kad dođeš u egal protiv kvalitetne ekipe, i to dva puta… Treba imati respekt prema tome.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Od prve je minute bilo primjetno da Zadrani imaju motiv više od suparnika. Zagrebačkih minus 39 'galvaniziralo' je domaću momčad koja je bila odlučna u namjeri da produlji sezonu.

 Dalmatinski dišpet i divljina kroz povijest su krasili dalmatinske ekipe. Mi smo to pokazali i to je ono što me raduje. U sljedećoj utakmici trebamo biti „još luđi“. Moramo popraviti neke nedostatke koji su bili vidljivi i podignuti nivo na terenu – dodao je 40-godišnji Splićanin.

Jedna od zamjerki koje je imala malobrojna publika okupljena 'pod pekom' Višnjika je kasno zvanje minute odmora u povratku Cedevite. Gosti su iz napada u napad topili zaostatak, no trener Nazor nije zvao svoje igrače na dodatne konzultacije.

- Drugi 'time-out' ostavljam za kraj, kao i mnogi u Euroligi. Svatko je pametan u egalu, a kako doći do egala, to je malo teže.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Sve su to Zadrani napravili bez pomoći Marija Littlea. Iskusni je Amerikanac već nekoliko puta tijekom sezone stvarao probleme, sjetimo se samo odlaska na godišnji odmor u SAD, no kap koja je prelila čašu bilo je ponašanje na zagrebačkom dvoboju u srijedu kada je neprofesionalno reagirao na odluku trenera da ga stavi na klupu.

Situacija u ABA ligi nalagala je da ga se treba tolerirati kako bi se izborio ostanak u elitnom razredu regionalne košarke, no izgleda da je 31-godišnjak iz Chicaga „iskoristio bonus“.

- Stalno ide na zahod. Jeste primijetili da je tijekom utakmice i tijekom poluvremena stalno na školjci? Da se ne izasere na terenu smo ga ostavili. To nije lako hendlati. Ne znaš kad će ga otvoriti  – zaključio je Nazor.

Četvrta utakmica polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske između Zadra i Cedevite igra se u srijedu s početkom u 20 sati u dvorani „Dražen Petrović“.