Regija
Macura i Izundu pojačali FMP

Macura i Izundu pojačali FMP

Autor: ABA liga

Centarska pojačanja.

Prije nastavka sezone, KK FMP dobio je dva vrijedna pojačanja i igrače koji će pojačati konkurenciju u momčadi, a istovremeno donijeti dodatnu kvalitetu, javlja ABA liga na svojim službenim stranicama.

Novi članovi FMP-a su slovenski reprezentativac 21-godišnji Jurij Macura i 24-godišnji nigerijski centar Ebuka Izundu! 

Oba igrača igraju na centarskim pozicija i donijet će dodatnu kvalitetu momčadi u reketu u nastavku sezone u regionalnoj ligi i državnim natjecanjima. 

Jurij Macura tijekom ove sezone igrao je za KK Primorska iz Kopra, dok je prošle sezone bio član KK Mega. 23. prosinca napunio je 21 godinu, rođen je u Ljubljani. Za reprezentaciju je debitirao 2019. godine. Visok je 211 centimetara, a težak 106 kilograma. 

Još jedno pojačanje FMP-a je 24-godišnji Nigerijac rođen u Lagosu i bivši igrač francuskog Strasbourga Ebuka Izundu. Izundu, visok 210 centimetara, prve košarkaške korake napravio je na poznatom koledžu Miami u razdoblju od 2015. do 2019. godine. Prve profesionalne korake napravio je u španjolskoj Endesi igrajući za Real Betis, a sezonu je započeo u Strasbourgu, visok je 208 centimetara i težak 105 kilograma. Odličan je skakač i fizički izuzetno jak igrač.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore