Europa i Svijet
Mulaomerovićev igrač ostvario quadruple double!

Mulaomerovićev igrač ostvario quadruple double!

Autor: Saša Ćirić

Nevjerojatna utakmica mladog kosovskog reprezentativca.

Damir Mulaomerović je čovjek čije ime bi moglo biti zapisano zlatnim slovima u povijesne knjige kosovske košarke. Kao izbornik tamošnje reprezentacije malim ali sigurnim koracima grabi prema naprijed, istovremeno stvarajući temelje za buduće generacije. Uz reprezentativni angažman, ove sezone je našao i klub, o čemu smo svojedobno i porazgovarali s njim.

Kao šef struke kluba iz Prištine, koji od ove sezone nosi sponzorski naziv Z-mobile, je od samog dolaska u klub inzistirao na izvrsnosti i maksimalnom angažmanu. Rezultat takvog pristupa je 17-0 u domaćem prvenstvu, a protivnike u prosjeku pobjeđuju s čak 32 poena razlike!

U takvim uvjetima su isplivali mladi talenti na koje nam je Mulaomerović ukazivao u tom razgovoru. Pomalo nevjerojatan učinak ostvario je u prošlom kolu mladi branič Valon Bunjaku, koji je u visokoj (140-52) pobjedi nad posljednjeplasiranom AFK Boreom upisao na svoj konto quadruple double učinak - 21 poen, 12 skokova, 21 asistencija i 12 osvojenih lopti! Jasno je kako razlika u kvaliteti ovih klubova naginje debelo na stranu prištinske momčadi, ali unatoč tome se radi o brojkama koje nije lako postići, štono bi se reklo, niti na treningu.

S velikim zanimanjem ćemo pratiti nove vijesti iz kosovske košarke, koja očito postaje rasadnik mladih talenata.