Hrvatska
Regija
Na dan najveće pobjede Jusup preuzeo klupu Širokog

Na dan najveće pobjede Jusup preuzeo klupu Širokog

Autor: Branko Tabak

Nakon trećeg poraza u Ligi za prvaka Široki smijenio Vujanovića.

Danijel Jusup je novi trener HKK Široki. Uoči početka nove sezone Jusup se sporazumno razišao s KK Zagreb te je većinu vremena provodio u rodnom Zadru gdje ga se moglo vidjeti, kako na utakmicama Zadra tako i reprezentacije i KK Jazine Arbanasi.

Široki, koji u BiH prvenstvu ima ambiciju kroz Ligu za prvaka izboriti nastup u Drugoj ABA ligi (jedno od prva tri mjesta), nakon tri kola ovog natjecanja ima tri poraza. Posljednji se dogodio jučer kada je Kakanj kao domaćin slavio protiv Širokog 80-71. Uslijedila je smjena trenera, umjesto Damira Vujanovića stigao je Danijel Jusup.

Zanimljivo je kako su se u Širokom spojili putevi Martina Junakovića i Danijela Jusupa. Junaković je nedugo nakon Jusupovog odlaska otišao u Ohrid preko kojeg se uputio prema Širokom.

Jusup je već vodio momčad Širokog u dva navrata: 2001. te u sezoni 2009/10.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri Jusup je osvojio tri trofeja, sva tri sa Zadrom. Tako je 1998. godine Zadru donio prvi trofej nakon 12 godina, ujedno i prvi trofej u samostalnoj Hrvatskoj, Kup Krešimira Ćosića.


Pet godina kasnije ponovio je isti uspjeh kojeg je nadogradio jednim od najvećih uspjeha u povijesti zadarske košarke. Osvojio je regionalnu, u to vrijeme, Goodyear ligu, i to upravo na današnji dan.


Osim Zadra, Zagreba i Širokog bio je trener Anwila (Poljska), Telekom Bona (Njemačka), Splita, Benstona i Lokomotiv Rostova (Rusija).